Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Range Rover Sport RS zachycen na Nürburgringu

Jan Mička
Diskuze (2)
Po Nürburgringu se už prohání i Range Rover Sport. Ne ale jen tak ledajaký. Verze RS dostane osmiválec s výkonem přes 550 koní.

Sami uznáte, že takové stádo je na agilní Range Rover Sport pořádná porce. Nová generace baby-range je navíc díky celohliníkové konstrukci dle verze až o 400 kilogramů lehčí, což nahrává v boji proti úhlavním německým konkurentům.

Podrobnosti o ostré verzi RS prozatím nebyly potvrzeny. Na základě současné motorové palety se však dá usuzovat, že hlavní roli pod kapotou ztvární pětilitrový osmiválec. Ten se ve standardním Range Roveru Sport pyšní výkonem 375 kW a točivým momentem 625 N.m. Na kolik agregát nakonec posílí, je zatím ve hvězdách. Mohl by ale dosáhnout až 405 kW a 680 N.m, jako v Jaguarech XKR-S, XFR-S a XJR.

Standardní Range Rover Sport s motorem V8 Supercharged zrychlí z 0-100 km/h za 5,3 sekundy. Dost slušná hodnota na malý tank, vážící 2310 kilogramů. Pokud jsou naše domněnky správné, prolomí RS magickou hranici pěti sekund, stejně jako BMW X5 M a X6 M.

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - Deathstar
1. 10. 2013 11:55
Re: :-o
Má stejnej smysl asi jako X6tka M,Audi Q7 V12 a podobný..
Na druhou stranu i díky těmhle monstrům pořád zůstavávají tyhle velké motory aktuální,a je vidět,že eko-buzerace ještě tolik světem nevládne,když vznikají osmiválcové teréňáky na okruh s 550 koňmi...takže je to vlastně dobře,že se dělají:)
Avatar - STV4ever
30. 9. 2013 20:15
:-o
Jako já v tomhle nevidim žádnej smysl - stavět "teréňáka" na okruhy, ale je to peklo >:-[] ten zvuk je krutej a opticky to faaakt letí :yes: