Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo představí ve Frankfurtu nový koncept (Video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Automobilka Volvo si pro letošní zářijové IAA ve Frankfurtu připravila koncept, který má přinést novou revoluci v designu švédské značky.

Volvo v letošním roce předvedlo masivní vlnu modernizace téměř všech svých modelových řad od V40 přes S60 až po S80, jíž se vyhnulo prakticky jen velké SUV XC90 a kupé-kabriolet C70, jehož dny jsou již sečteny. V polovině srpna pak byla odhalena nová řada motorů Volvo Drive-E a nyní nás švédská automobilka připravuje na zásadní proměnu designu svých vozů.

První zástupcem nového stylu se má stát koncept kupé připravený pro letošní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem, jehož podoba má být odhalena již ve čtvrtek 29. srpna. Šéfdesignér značky Thomas Ingenlath v souvislosti s novým designem hovoří o konci „vanilkových časů“ a dodává, že dosavadní design byl hezký, ale nebyl dostatečně ostrý a stylový.

Podle prvních odhalených detailů v podobě přídě nebo částí zadních partií můžeme očekávat, že Thomas Ingenlath nemluvil do větru a designérské studio automobilky Volvo stvořilo kupé, které bude mít výrazně agresivnější výraz než dosavadní modely značky.

V souvislosti s ohlášeným koncem současného modelu C70 a jeho nahrazením dvoudveřovým kupé se navíc nabízí možnost, že nový koncept nebude pouhým designérským cvičením, na které automobilka naváže méně dramatickými sedany a kombíky, ale předskokanem sériovému modelu s jedním párem dveří.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - Ham.
27. 8. 2013 23:01
Re: ŠMARJA ČÍŇÁCI
Když pominu problém stále nedostatečné kapacity, ceny a dlouhého nabíjení baterek tak česká elektřina je z uhlí a jádra, tedy neobnovitelná. A výroba el. energie u nás znečisťuje životní prostředí daleko víc než automobilová doprava. Takže v Praze budou jezdit čisté elektromobily a z Mělníka budou do Prahy padat srágory.
Avatar - Aladeen
27. 8. 2013 19:59
Re: ŠMARJA ČÍŇÁCI
autá na vodík sú vlastne prenosnou elektrárňou ....

[odkaz]
Avatar - Aladeen
27. 8. 2013 19:54
Re: ŠMARJA ČÍŇÁCI
súhlas vodík je budúcnosť . Vodíka je všade dosť , je to najekologickejšie .
Viď Honda FCX Clarity , tieto detské autíčka na baterky sú len dočasným trendom , k praktickému využitiu majú ďaleko ... :yes: Komu sa bude chcieť platiť nejaký prenájom za batériu a nabíjať 1-3 hodiny auto ... Áno , autá na vodík sú drahé , ale keby sa do štúdia investovalo tolko ako do elektromobilov určite by sa našlo nejaké ekonomické riešenie ...
27. 8. 2013 18:40
Re: ŠMARJA ČÍŇÁCI
Az se poresej ty baterky, tak klidne.
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
27. 8. 2013 18:30
Re: ŠMARJA ČÍŇÁCI
Palivo blízký budoucnosti v automobilu není vodík ale elektřina. Obnovitelná, snadno dostupná a česká. Fakt jo