Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW ukončil vyšetřování závadné reklamy. Rasistická byla, ale ne úmyslně

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Před časem se terčem kritiky stal krátký reklamní spot VW sdílený na sociálních sítích, ve kterém lidé spatřili hned několik projevů rasismu. Hlavy ale nakonec padat nebudou.

Automobilka na přelomu května zveřejnila na svých oficiálních účtech na Instagramu a Facebooku spot na nový Volkswagen Golf, který o pár desítek hodin později zase stáhla. Lidé v něm totiž viděli několik projevů rasismu, o čemž jsme vás ostatně informovali už před časem. Celou kauzu si můžete připomenout v níže přiloženém článku:

Už tehdy se Volkswagen za toto nedorozumění omluvil. Společnost nyní přiznala, že reklama opravdu rasistická byla, avšak neměla rasistický záměr. Dle oficiálního vyjádření šlo pouze o nedostatečnou citlivost vnímání rasových problémů při přípravě reklamního spotu. Nejvyšší vedení značky slíbilo, že se něco takového už nebude opakovat, nikdo z marketingových specialistů se o své místo bát nemusí.

Bez zajímavosti není ani fakt, že před publikováním krátkého spotu jej vidělo přes 200 lidí v různých odděleních, nikomu ale tato reklama nepřišla problémová. Volkswagen potvrdil, že na základě této stížnosti zkvalitní proces schvalování nového marketingového obsahu. Dále chce zajistit rasovou rozmanitost napříč svými týmy, aby se podobným incidentům předcházelo.

„Jménem správní rady se chci formálně omluvit za to, že jsme se dopustili urážky v důsledky nedostatečné interkulturní citlivosti. Porušili jsme hodnoty naší značky. Kritickým bodem bylo, že se nám nepodařilo najít rasistické prvky tohoto videa,“ sdělila členka představenstva Hiltrud Werner.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Doporučujeme

16. 6. 2020 16:23
Re: degenerácia, úpadok
No otázkou je, jak jsou v těch státech nastaveny ostatní daně (a taky jestli daň z nemovitosti jde obcím, nebo státu). Nerad bych platil daň z nemovitosti jako v USA a DPH + spotřební daně na špičce Evropy.
Nicméně v Praze nám to zvedli a přitom má Praha přebytkový rozpočet a jediný argument, který jsem od nějaké Pirátky slyšel bylo, že se s daní z nemovitosti dlouho nehýbalo.
Takže z mého pohledu nemám už důvod volit piráty, či TOPku, protože bych byl sám proti sobě.
A nejsmutnější na tom je, že za těch 8 let co je STBák ve vládě mně jako slušně vydělávajícímu zaměstnanci žádné daně nevzrostly (dokonce v Sobotkově vládě ukrotil touhu ČSSD zvýšit daně těm, kdo berou nad 40k, kam spadám).
15. 6. 2020 11:27
Re: degenerácia, úpadok
1. Paráda. Je potřeba odřít lidi z peněz co to jde. Ty si dovolíš bydlet hajzle? Tu máš sedřeme tě z kůže a Hamuna tomu zatleská a taky by možná Hamuna po vzoru USA zrušil všeobecnou zdravotní péči a zavedl ji jen pro bohatý ne? Není nutný sankcionovat lidi za to že bydlí. Tudíž ty tvoje kecy o nutnosti zdražování daně z nemovitosti, abychom platili násobně víc to bych tě za to tak nakopnul do držky.
2. Na Babiše nadávej jeho voličům. Povedlo se mu lidi zmanipulovat, tak ho volí. Není nutný nesmyslně demonstrovat ani vymýšlet právní kličky jako ho odstřelit. je nutný ho příště nezvolit a zvolit někoho jinýho a hlavně LEPŠÍHO. Máš nějaký tip koho lepšího zvolit? Já jsem popravdě z našeho politickýho spektra dost zoufalej.
Avatar - Hammunasakra
14. 6. 2020 08:45
Re: degenerácia, úpadok
1. zvyšování daně z nemovitosti bude pokračovat = je to daň kterou jsme z nějakého populistického důvodu nechali být = u nás je jedna nejnižších vůbec. Takže se bude dál zvedat směrem na hladinu "obvyklou" na téhle planetě. U nás je podíl daně z nemovitostí na HDP asi 0,2% v Kanadě nebo Británii přes 3%. Takže počítej že tahle daň se bude dál zvyšovat = a nejen o dalších 100% = ten aktuální u nás klasicky spíš zbytečně složitý přepočet a pražský maximální koeficient 5 = se dřív nebo později URČITĚ dál zvýší

2. S tím komunistou estébákem je to trochu jinak = my NEzrušili lustrační zákon jako takový = ale když se estébák komunista slovák dostal do první vlády jako ministr financí a vicepremiér BYL tam tenhle problém. Tak to vládní uskupení ANO + ČSSD + KDU tehdy ABY ex-stébák ex-komunista oligarcha megatunelář z 90. let mohl být vicepremiér a ministr financí prohlasovalo = za podpory prezidenta. Takže si to tak nějak = nechal svým ANO odhlasovat sám pro SEBE :yes: :D

Lustrační zákon dál teoreticky platí, ale ON a další estébáci mohou být členy vlády ČR. Asi stejně jako si teď to samý zkouší dělat s Agrofertem = aby dál mohl být jak majitel zásadní firmy ve státě a současně jí jako předseda vlády nejvlivnější člověk ve státě mohl posílat dotace zatim co je ve vládách myslím 9 miliard a upravovat podmínky a zákony VE prospěch SVÉ firmy atd.

No a asi třetina národa = je z toho nadšena :-| ;-\ :-( :'-( :-O :no:

Co nechápu že když se PROKÁŽE jak to dělá blbě https://www.novinky.cz/…a-svete-40327185 a taky https://www.novinky.cz/…ke-unii-40324783 tak mu popularita STOUPNE https://ct24.ceskatelevize.cz/…eference-piratum :D

Absurdní (ne)podporu během pandemie snad radši nerozebírat = od OSVČ po https://www.idnes.cz/…43312_domaci_pmk docela KATASTROFA. No pevné ca třetinové jádro zřejmě ultrablbů nebo co to je = ho dál drží na VRCHOLU popularity. Což jistě vydrží až do podzimních voleb = i když ten (ne)poměr 1.087 miliard slibů podpory po reálně vyplacených 22 miliard = by měl mít dřív nebo pozdějš nějaký vliv. To druhé číslo možná už trochu narostlo a jistě naroste https://www.forum24.cz/…-byvale-pezetky/ agrofert jistě něco dostane firmy ministra zemědělství a jeho rodiny https://hlidacipes.org/…l-husak-i-zeman/ a další jistě dostanou podporu státu :*)

Ale tu třetinu národa fakt nechápu = nebo že by to bylo tím že https://www.e15.cz/…ichterle-1370608 nechápe ona?
13. 6. 2020 21:46
Re: degenerácia, úpadok
Pravda - rozhodujeme se, co je horší.
Např. v Praze jsme si zvolili Piráty + TOP + Praha sobě. První, co udělali bylo zvýšení daní z nemovitosti o 100% a poplatku za odvoz popelnice o 30%
Co se týče zlepšení dopravní infrastruktury, tak na Libeňský most, který je v havarijním stavu nainstalovali nové osvětlení, trasu vnitřního okruhu Prahy schválenou minulým zastupitelstvem nechali předělat, takže se zase nic stavět nebude, na trase metra D už mají vizualizace stanic i když se ještě nekoplo do země, atd...
Jediné co dělají, je zklidňování dopravy, rušení toho, co tu léta v pohodě fungovalo - např stánky s buřtama na Václaváku, atd.
+ jejich vstupy do zahraniční politiky.
A já se opravdu bojím, že kdyby tito lidé vládli, tak jako první mohutně zvednou daně (s argumentem, že po Babišovi je to nutné), radostně půjdou do Green dealu, elektromobility i do migrace.
A STB ? Měli jsme tu Lustrační zákon, který takovým lidem zakazoval účast v politice a práci ve vedoucích funkcích státních úřadů. Pak ho dnešní demokratické strany zrušily (myslím, že na popud KDU, ale nejsem si jistý). Takže je to možná blbý, ale Babiš tím, že tam sedí nic neporušil a je divné, že mu jeho minulost vyčítají strany, které byly pro zrušení Lustračního zákona
Avatar - Hammunasakra
13. 6. 2020 10:29
Re: degenerácia, úpadok
A ta degenerace většinou "dochází" lidem bez vyššího vzdělání z bývalýho postsocialistickýho bloku :-!
Kde lidi z rozhodnutí absolutisticky vládnoucích komunistických stran = 90% věcí neměli neznali nevěděli = komunista stejně jako každej diktátor POTŘEBUJE omezovat inteligenci a vzdělání https://www.facebook.com/…152963423674009/ dodnes ty statisíce co se nesměli vzdělávat = ve společnosti HRUBĚ CHYBÍ

Nebo vaše verze = všichni víme že za všechno špatný může
1) EU
2) Kalousek
3) případně Sóros a Havel :*)

ANO si schválilo deficity na příštích 7 let = takže letos půl bilionu a celkem bilion? No uvidíme jak to hodíme na tu EU a Kalouse = je to k nevíře co člověk občas (tedy DENNĚ) čte za komentáře pod články. A koukám že vše při starém špatném i tady na ACZ :-|

Zajímavý jak je to všechno PŘESNĚ NAOPAK = potom co po 3 vládách ANO https://www.novinky.cz/…cele-eu-40326485 a tímhle to bohužel na 99,9% nekončí https://www.novinky.cz/…a-svete-40327185 popularita ANO a estébáka STOUPLA :yes: :D

Někde v něčích hlavách bude velká ale fakt VELKÁ chyba :-!

Jj zlatý jednoduchý socialistický časy :-)