Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevský autosalon se oficiálně vrátí v příštím roce

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Po tříleté pauze se ženevský autosalon vrátí v termínu od 14. do 19. února 2023.

Organizátoři ženevského autosalonu, jehož tradice sahá až do roku 1905 a je považován za jeden z největších motoristických svátků v Evropě, oficiálně potvrdili konání příštího ročníku, naplánovaného na datum od 14. do 19. února 2023.

Uplynulé tři ročníky, tedy 2020, 2021 a 2022, museli organizátoři zrušit z pandemických důvodů, neboť velká mezinárodní výstava v uzavřených prostorách ženevského areálu Palexpo představovala až příliš velké riziko šíření nákazy Covid-19 mezi návštěvníky.

Organizátoři měli snahu výstavu oživit již v tomto roce, tedy 2022, nicméně nakonec se rozhodli pro odklad s tím, že další ročník bude ještě silnější a zajímavější. Nabízí se ovšem otázka, jaká je vůbec další budoucnost tradičních autosalonů, jejichž sláva v posledních letech upadá.

Dokonce i severoamerický mezinárodní autosalon v Detroitu byl nedávno přesunut na léto, aby si zbytečně nekonkuroval s veletrhem spotřební elektroniky CES v Las Vegas, která je v poslední době stále lákavější i pro výrobce automobilů - respektive elektromobilů. Některé další autosalony byly definitivně zrušeny, jiné stále bojují s nepřízní osudu.

Například v tomto měsíci jsme se měli původně dočkat dvou autosalonů. New York International Auto Show se sice uskuteční od 15. do 24. dubna, nicméně pekingský autosalon, plánovaný na konec dubna, byl ale odložen na neurčito kvůli zhoršené pandemické situaci.

Sluší se ovšem dodat, že ženevský autosalon bude mít svou pobočku na Blízkém východu. Organizátoři akce se totiž v minulém roce pochlubili spoluprací s Quatar Tourism, díky které budou hostit Qatar Geneve International Motor Show v Dauhá, jehož první ročník by se měl odehrát v příštím roce.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme