Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet odhaluje první Lego Silverado v životní velikosti!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Lego Silverado je další ukázkou širokých možností využití kostek slavné stavebnice a zároveň nejnovějším výsledkem spolupráce mezi automobilovou značkou Chevrolet a společností Warner Bros. Pictures.

Lego má ve své nabídce pěknou řadu stavebnic inspirovaných skutečnými vozy od poměrně jednoduchých jen vzdáleně připomínajících svůj vzor až po detailně propracované modely, z nichž lze zmínit například Aston Martin DB5 nebo Bugatti Chiron.

Vedle těchto stavebnic, které si lze pořídit domů, se pak Lego v rámci spolupráce s automobilkami podílí i na vzniku modelů vozů ve skutečné velikosti. Ten poslední reprezentuje značku Chevrolet.

Zároveň navazuje na Batmobile, který byl výsledkem spolupráce mezi automobilovou značkou Chevrolet a společnostmi Lego a Warner Bros. Pictures v souvislosti s filmem The Lego Batman Movie.

Pick-up Lego Silverado podobně jako Batmobile vznikl v souvislosti s novým filmem a tím je The Lego Movie 2: The Second Part, jehož premiéra je naplánována na 8. února letošního roku.

Na konstrukci a samotném sestavení modelu pick-upu Chevrolet Silverado v měřítku 1:1 pracovalo osmnáct speciálně vyškolených konstruktéru Lego Master více než 2000 hodin. Na stavbu modelu s funkčními světlomety bylo použito celkem 334.544 kostek stavebnice Lego.

Video se připravuje ...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme