Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Ferrari Superamerica 45: Premiéra šestiválce na Concorso d‘Eleganza

David Bureš
Diskuze (0)
Další na zakázku postavené Ferrari bude zřejmě šestiválcový kabriolet.

Concorso d‘Eleganza Villa d’Este je dnes zřejmě nejprestižnější přehlídka unikátních automobilů, které v celosvětovém měřítku může konkurovat snad jen soutěž automobilové krásy v Pebble Beach. Letošní ročník bude probíhat od 20. do 22 května a nabídne i nové na zakázku postavené Ferrari, nazvané Superamerica 45.

O automobilu bylo zatím zveřejněno jen minimum informací. Jeho jméno – Super America – maranellská automobilka v minulosti použila už několikrát, naposled pro 575 M Maranello Superamerica, což byl otevřený model se skleněnou střechou.

Ferrari Superamerica 45 bude mít také lehkou otvíratelnou střechu. Větším překvapením ale asi bude v jeho motorovém prostoru. Zde totiž má být podle oficiální tiskové zprávy šestilitrový šestiválec!

Zahraniční média však spekulují, že bude Superamerica 45 postavena na základech 599 GTB Fiorano. To je poháněno šestilitrovým dvanáctiválcem.

Použití šestiválce by bylo překvapivé i z toho důvodu, že posledním šestiválcovým Ferrari bylo Dino 246 GT, které se přestalo vyrábět v roce 1974.

Fotografie, či skici nového automobilu, který byl postaven na zakázku zákazníka z New Yorku, zatím zveřejněny nebyly, tiskovou zprávu doplňují pouze fotografie jiného zakázkového Ferrari, a to P540 Superfast Aperta z roku 2009. Kabriolet na základech 599 GTB Fiorano byl inspirovaný zakázkovým vozem 330 LM od karosárny Carrozzeria Fantuzzi.

Druhým zástupcem z řad Ferrari na letošní Concorso d‘Eleganza Villa d’Este bude další zakázkový vůz, závodní P4/5 Competizione.

Letošní tradiční přehlídky unikátních aut u italského jezera Como se mimo jiné zúčastní několik nedávných konceptů. Z Ingolstadtu přijede loňský koncept pětiválcového sporťáku Audi Quattro Concept, ze Stuttgartu naopak studie sportovního kombi Mercedes-Benz Shooting Break Concept.

Rolls-Royce se pak pochlubí elektrickým Phantonem, alias prototypem 102 EX, o jehož sériově podobě automobilka čile diskutuje se zákazníky.

David Bureš
Diskuze (0)