Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Létající pasažér společnosti Volvo Trucks bere dech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Schopnosti vozidel značky Volvo Trucks demonstruje její nejnovější snímek, v němž za sebou kamion táhne průsmykem chorvatských hor pilota na paraglidu.

Společnost Volvo Trucks od roku 2012 prostřednictvím série reklamních spotů vyzdvihuje přednosti svých vozidel a její nejnovější snímek je zaměřen na v letošním roce uvedené optimalizace pohonného ústrojí.

Létající pasažér je počin, který znamená další světové prvenství společnosti Volvo Trucks. V nejnovějším živém testu stoupá vozidlo Volvo FH průsmykem chorvatských hor a za sebou táhne pilota na paraglidu. Takto na přesnost náročný kousek ještě nikdy nikdo nezkoušel.

Řidička nákladního vozidla musí stále udržovat vysokou rychlost, protože jen tak udrží pilota paraglidu ve vzduchu. Test vyzdvihuje vlastnosti hnacího ústrojí vyvinutého společností Volvo Trucks a doplněného o dvouspojkovou převodovku I-Shift.

Použité Volvo FH je vybaveno modernizovaným pohonným ústrojím, tvořeným motorem D13 540 Euro 6 o objemu 12,8 l a výkonu 397 kW ve spojení s dvouspojkovou převodovkou I-Shift, umožňující řadit převodové stupně pod zatížením. Vůz tak při řazení v náročných podmínkách neztrácí nic ze své pohybové energie.

Snímek pojmenovaný Létající pasažér byl během několika dní natočen v chorvatských Dinárských horách, na uzavřených silnicích a za přísného bezpečnostního dohledu.

Řidičkou vozidla je zde Louise Marriott z Nového Zélandu, která má dvanáctiletou praxi, zatímco jejím létajícím pasažérem je francouzský pilot paraglidu Guillaume Galvani, který se rád proletí i v obleku wingsuit, v němž dosahuje rychlosti okolo 170 km/h.

Létající pasážer je prvním filmem na světě, v němž je zaznamenám kaskadérský kousek, při němž se pilot paraglidu nechá táhnout nákladním vozidlem. Je to také vůbec poprvé, co nákladní vozidlo projede i s pilotem na paraglidu tunelem.

Tento nejnovější snímek z produkce společnosti Volvo Trucks navazuje na videa s rekordními jízdami speciálu The Iron Knight a je pokračováním série, na jejímž počátku byl reklamní spot s provazochodkyní Faith Dickey natočený k příležitosti premiéry nové generace modelové řady FH.

Ve druhém si roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson. Ve třetím předvedl ovladatelnost Volva FMX malý křeček Charlie a ve čtvrtém ujíždělo Volvo FL před stádem býků. V pátém s názvem Impozantní roznožka se stal hlavní hvězdou Jean-Claude Van Damme. Šestý reklamní snímek byl pojmenován Kasino a v sedmém došlo k závodu mezi tahačem Volvo FH a supersportem Koenigsegg.

Na konci roku 2015 pak byl uveden reklamní spot pojmenovaný Podívej, kdo řídi, v němž je hlavní hvězdou čtyřletá Sophie, která prostřednictvím dálkového ovládání řídí 18-tunové Volvo FMX a náramně si to užívá. Letos jaře pak Volvo FH16 předvedlo, jak si poradí se silničním vlakem o hmotnosti 750 tun.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - Dinar
30. 11. 2016 09:36
Re: No nevim....
Jasně že tohle museli točit, když byl olej, ráno večer, ale úspěch a zdraví paraglidisty je při něčem takovém hlavně v rukách obsluhy navijáku, sám pilot toho na laně moc nenařídí.
A zcela jistě padák nepřibržduje, při tažení na laně je pilot prostě trochu víc vpředu před padákem než při volném letu, vypadá to, jako by brzdil, ale nebrzdí. Turbulence za náklaďákem tady vůbec nejsou téma, při rychlosti padesát km/h se za návěsem může dělat nějaký náznak rotoru tak do deseti metrů za auto, padák je podstatně dál a výše, navíc, když je v tahu na skoro maximálce, tak s ním toho moc nehne.
Avatar - Dinar
30. 11. 2016 09:32
Re: No nevim....
Na tom videu na ně volá, padesát, stop, resp. zpomal, to s čím letí, není žádná školní hadra, padesát dá bez speedu, víc samo že neletí.
30. 11. 2016 09:19
Re: No nevim....
turbulence za nakladakem nevadi kdyz je vrchlik striktne nad nima, pokud vybrali pocasi s bezvetrim a tocili to brzy rano nebo pozde vecir kdyz nejni termika tak bez problemu, bylo videt ze leti porad pribrzdenej aby cejtil co to s nim dela. Proste pri rychlosti ca 35 km/h se toho moc pokazit neda....
30. 11. 2016 09:14
Re: No nevim....
:yes: Presne tak. Spojovat paraglide a vysokou rychlost je pouze ukazkou naproste nevedomosti. Troufam si rict, ze kakakoliv vyssi rychlost by vzhledem v virum za nakladakem zcela znemoznila riditelnost padaku. A to jsem na tom letel jen parkrat a radeji presel na stroje s pevnym kridlem.
30. 11. 2016 09:01
No nevim....
no nevim, nestudoval jsem to video ani podminky za kterych letal, kazdopadne vim ze letam taky, a standardne umi takoveto kridlo letet v rychlosti kolem 35 km/h kdyz je mirne pribrzdeno, maximalka je nekde kolem 60 se seslapnutym speedem, minimalka kolem 25 (s motorem na zadech se startuje i z nohou, cili to leti uz pri rychlosti behu), bajky a "vysoke rychslosti a umu ridice" prechazim s usmevem, a ten traktor bylo tak jedine co mohli predjizdet...