Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zvažuje oplastované verze modelů C a E

Jan Mička
Diskuze (12)
Současné trendy hrají do karet automobilům typu SUV. Pocit větší robustnosti však mohou navodit také oplastovaná kombi.

Audi A6 Allroad, Volvo XC70, Seat Leon X-Perience nebo například Subaru Outback – automobily se základem v karoserii kombi, ovšem se zvýšeným podvozkem, ochrannými plasty karoserie a mnohdy i chytrými elektronickými systémy, které pomohou při jízdě v lehkém terénu. Jsou tady proto, aby zákazníkům nabídly pocit větší robustnosti a ochrany, ale ne za cenu „zavalitějších“ jízdních vlastností.

Z hlavní trojky luxusních evropských (Audi, BMW, Mercedes-Benz) značek nabízí takové automobily pouze výrobce z Ingolstadtu (A4 Allroad a zmíněné A6 Allroad), potenciál ale pociťuje i Mercedes-Benz. Jeho kroky se sice v poslední době ubírají především do segmentu plnohodnotných SUV (v tomto týdnu představil GLC, v Ženevě zase extravagantní GLE Coupé), proč ale lehce nepřetvořit také povedení kombíky s pohonem všech kol 4Matic a „nesebrat“ Audi kousek z prodejního koláče?

V rozhovoru pro server Motoring.com.au se o možné budoucnosti rozpovídal Matthias Luhrs, který u Mercedes-Benzu zodpovídá za prodej a produktový marketing. Podle něj existuje šance, že by automobilka v budoucnu vyrobila oplastované verze na základech modelů C a E, oficiálně však nic nepotvrdil. Pokud se tak ovšem stane, budou vozu disponovat karoserií kombi, konkurenta pro Volvo S60 Cross Country tedy Němci v současnosti neplánují.

Mercedes-Bent vidí v těchto vozech potenciál především díky pocitu větší robustnosti než u výchozích kombi. Například na jihu Evropy se prý tento koncept uchytil poměrně dobře.

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - wakantanka
21. 6. 2015 15:44
Re: Priznam sa
Aj minulého roku, aj tento rok tam mali nejaké AMG, aj tuším nové S-ko od Brabusu, ale tieto perly ti do ruky nedajú. Len ťa povozia s ich šoférom. A ani ti nepíšem aký bol poradovník na nich. >:D Tohto roku bol highliht S-class Maybach v totálnej plnke a nové GLE, oba však len ako statické ukážky s možnosťou preliezť si ich do sýtosti. >:D A inak bolo asi 25 rôznych vozidiel s rôznymi motorizáciami. A keďže som mal max. hodinku čas, bral som to čo ma aspoň trochu zaujímalo a bolo hneď k dispozícii.
Avatar - Hotwire
21. 6. 2015 11:34
Re: Priznam sa
Ak Topper nepojde tak kludne volaj aj mna, hlavne ak ta zavolaju na predvadzacku nejakeho AMG. >:-[] :yes:
Avatar - wakantanka
21. 6. 2015 11:02
Re: Priznam sa
Na nejaké súdy ti krátke zvezenie nepostačí. To nerozporujem. Ale ak máš s čím porovnať pri vhodne zvolenej trase ti to urobí nejaký hrubý obraz o vozidle ako takom. Vieš podľa mňa ľahko určiť, či ti vyhovuje posed, výhľad, komfort, manévrovateľnosť, ovládanie najdôležitejších prvkov výbavy a podobne. A preto volám Toppera, pretože ak porovnávaš trebárs Felíciu s hocičím z dnešnej doby, pripadá ti to hocičo ako prémia, nakoľko latka nastavená Felíciou je dosť stará a nízko. Druhá strana mince je tá, že aj keď trebárs máš na to kúpiť prémiu, či ju aj naozaj kúpiš. Každý má svoje príjmy a priority ich využitia.
Avatar - Hotwire
20. 6. 2015 11:16
Re: Priznam sa
No kvalita materialov a prevedenia, chovanie auta atd sa praveze da porovnat uz po jednom zvezeni. ;-)
20. 6. 2015 10:47
Re: Priznam sa
Díky za upřesnění ... Pořád nechápu jak můžeš ze svezení vyvozovat nějaké soudy. O Petrovi víme všichni, kde žije a čím jezdí a jeho náhled na prémii je prostě jeho a přiznám se, že mám podobný.