Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Vitara 2019: Omlazený zlaťák s novou technikou sází na turbomotory

Stanislav Kolman
Diskuze (29)
Japonský crossover přijíždí po čtyřech letech v čerstvém balení. Nejpodstatnější změny se odehrály pod kapotou.

Jsou to téměř čtyři roky, co se nám čtvrtá generace Suzuki Vitara ukázala na pařížském výstavišti. Nyní je tedy ideální čas na omlazovací proceduru. Změny exteriéru jsou spíše klasickou „nutností“ faceliftu: upravená maska chladiče, jiné nárazníky, nová koncová světla a dvě nové barvy přidané do palety laků. A zlatá, ve které se nám auto představuje, nevypadá vůbec špatně!

Video se připravuje ...

Přepracování se dočkal i přístrojový štít s barevným palubním počítačem. Auto navíc dostalo měkčené plasty uvnitř interiéru a společnost hovoří o nových (blíže nespecifikovaných) technologiích, se kterými se seznámíme později.

Nejdůležitější změny se ovšem odehrály v útrobách. Atmosférickou šestnáctistovku totiž nahrazují dvě přeplňované zážehové jednotky – litr s výkonem 81 kW a čtrnáctistovka (103 kW). Litrový BoosterJet jsem nedávno testoval v modelu S-Cross a svým fungováním mě mile překvapil. Informace o dieselu zatím zůstávají pod pokličkou. Zákazníci budou mít znovu možnost sáhnout po pohonu všech kol.

Výčet změn finišuje obohacený balíček bezpečnostních asistentů. Čítá nouzové brzdění, rozpoznávání značek, hlídání jízdního pruhu či slepých úhlů. K prvním zákazníkům by auto mohlo dorazit ještě letos. Zmínka o premiéře na pařížském autosalonu zatím nepadla, ale hádáme, že by se tu auto mohlo objevit po boku nové generace maličkého SUV Jimny.

Stanislav Kolman
Diskuze (29)
18. 12. 2018 15:52
Re: Ještě že jsem nečekal
Přesně jak píše Comper. Dle Tvé udávané spotřeby do 6 l s Vitarou atmo 1.6 jezdíš opravdu hodně spořivě, úsporně. S novým motorem 1.0 turbo dosáhneš při podobném stylu jízdy podobné spotřeby. Pokud bys jezdil za spotřebu 6.5 a více, tedy více sportovněji a tak bych doporučil spíše 1.4 turbo 103 kw. S tou se dá jezdím dlouhodobě za 6.5 l ve verzi 4x4 a nemusíš se moc omezovat. Za ten zážitek to rozhodně stojí. Jen ta cena je kolem půl mega
2. 8. 2018 08:58
lak
Tak to lakovanie v style "pomarancova koza" je na zamyslenie 8-s
1. 8. 2018 15:03
Mě se líbí
Hlavně, že konečně upravili ty zadní svěltla a konečně mají moderní look. 1.4T bude lepší volbou než 3hrnek i atmo 1.6. Takže za mě paráda :yes:
1. 8. 2018 09:16
Re: Ještě že jsem nečekal
Ze stejného důvodu jsme to domu brali taky :-)
1. 8. 2018 09:14
Re: Ještě že jsem nečekal
Tak proporce jsou O.K. stačí se podívat na Vitaru v reálu a bez té dvoubarevné kombinace. V jednobarevné to vypadá jinak, za mne lépe.
[odkaz]