Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta na náplavce 2019: Hyundai má premiéru

Svět motorů
Diskuze (0)

Výstava Auta na náplavce se uskuteční na sklonku prázdnin už potřetí. Vozy Hyundai však na něm budou vystaveny poprvé.

Prostor na obou vltavských březích mezi Železničním a Palackého mostem bude od čtvrtka 29. srpna do neděle 1. září patřit automobilové podívané, kterou pořádá náš časopis. Pokračujeme proto v představování toho, na co se už teď můžete těšit. A jako vždy opakujeme zprávu z nejdůležitějších. Vstup na výstavu je zdarma, včetně večerních atraktivních koncertů na velkém pódiu na smíchovském Hořejším nábřeží.

Elektrické vykročení

Automobily Hyundai mají v Česku dobré jméno už řadu let. Vždy byly cenově dostupné, a navíc v otázce kvality přesvědčivé. Vše umocňuje fakt, že řada modelů se vyrábí u nás v Nošovicích. Trochu zvláštní však byl marketingový směr, jímž se Hyundai ubíral. Neustálým srovnáváním s konkurentem z Mladé Boleslavi většinu národa spíš popudil, než zaujal. Naštěstí po změnách ve vedení firmy je tato etapa již minulostí. Hyundaii to moc pomáhá, o čemž svědčí třeba poslední prodejní statistiky. A to šlo ještě o období před sympatickou úpravou cen směrem dolů, což je v našich končinách v této době jev nebývalý. Hyundai dvakrát nabídku zúčastnit se Náplavky odmítl, letos se již na jeho vozy můžeme těšit. Na smíchovské straně řeky předvede prodejní stálice i hvězdy blízké elektrické budoucnosti. Největším tahákem určitě bude model Nexo, který pohánějí vodíkové palivové články. Právě tento způsob pohonu jako zřejmě jediný dává v nastávající éře elektromobility nějaký smysl. Vůz má mít dojezd až 800 km a k nám se dostane zajímavou cestou. V bruselském sídle Hyundaie si jej vyzvednou naši redaktoři a přivezou ho do Prahy. Můžete se těšit na zajímavou reportáž, neboť tolik kilometrů s vodíkovým autem u nás ještě nikdo nikdy neabsolvoval. Ctitelé elektřiny se na náplavce můžou těšit i na vozy Ioniq a Kona electric. Sportovní fandové zase na soutěžní speciál Hyundai i20 R5.  

Hvězda Kia Xceed

O kousek dál na Hořejším nábřeží bude vystavovat sourozenecká jihokorejská Kia. Ta je naopak náplavkovou stálicí a u jejího stánku bylo vždy živo. Tady bude určitě největším tahákem a možná hvězdou celého letošního ročníku evropská výstavní premiéra vozu Kia Xceed. Jde o velmi atraktivní čtvrtou karosářskou variantu populární řady Ceed. Až po naší výstavě se s vozem seznámí evropští novináři a bude vystavena i na frankfurtském autosalonu. Už teď můžeme prozradit, že bezprostředně po skončení výstavy se s novinkou vydáme na dlouhou testovací jízdu až na jih Francie a zpět, abychom vám jako jediní mohli zprostředkovat opravdu podrobné jízdní dojmy.  

Sympatická klasika

Třetím do jihokorejské party na Hořejším nábřeží bude SsangYong. Automobilka, která u nás od devadesátých let několikrát startovala prodeje a zase končila. Nyní se vrátila v plném lesku a sází hlavně na poctivá SUV s velmi odolným podvozkem a na neošizené materiály. U pragmaticky založených Čechů by tato symbióza měla vést k úspěchu, obzvlášť když je podpořena velmi rozumnou cenovou politikou. Těšit se můžeme na obrovitý model Rexton, menší Tivoli a také na neutahatelného dříče, pickup Musso.

Jaká auta přivezou

Hyundai

Kia

SsangYong

  • SsangYong Musso
  • SsangYong Rexton
  • SsangYong Tivoli

Auta na náplavce 2019 program

Čtvrtek 29. srpna

16.00 Otevření výstavy

19.45 Slavnostní zahájeni

20.00 Koncert kapely Mirai

22.00 Ukončení 1. dne

Pátek 30. srpna

10.00 Otevření výstavy

20.00 Koncert Thoma Artwaye

22.00 Ukončení 2. dne

Sobota 31. srpna

10.00 Otevření výstavy

11.00–16.00 Besedy a autogramiády

20.00 Koncert kapely Mandrage

22.00 Ukončení 3. dne

Neděle 1. září

10.00 Otevření výstavy

11.00–16.00 Besedy a autogramiády

18.30 Ukončení výstavy

Časopis Svět motorů si můžete objednat na ikiosek.cz.

Svět motorů
Diskuze (0)

Doporučujeme