Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Qashqai s autopilotem se už vyrábí. Přijede i na náplavku

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Modernizovaný japonský crossover se poprvé ukázal na jarním autosalonu v Ženevě. Nyní započala výroba a prodeje odstartují co nevidět. Chybět nebude ani na výstavě Auta na náplavce.

Mezi modely představenými na unikátní výstavě Auta na náplavce se objeví i faceliftovaný Nissan Qashqai. Vůz, se kterým tu japonská automobilka před lety začala vyšlapávat cestičku segmentu crossoverů, prošel před pár měsíci omlazovací kúrou.

Péče přinesla agresivnější vzhled přídě s poupravenými LED světlomety. Opomenout nesmíme ani systémem Pro Pilot. Jde o autonomního pomocníka, který zvládá akceleraci a brzdění v rámci jednoho jízdního pruhu na rychlostních silnicích. Aktualizace pro příští rok už počítá s měněním jízdních pruhů a do roku 2020 chce Nissan naučit svůj crossover řídit zcela svépomocí.

Kromě Qashqaie čeká tuzemská výstavní premiéra také Mitsubishi Eclipse Cross. Připomeňme, že ještě před světovým debutem pro veřejnost pohostí Auta na náplavce také nové Audi A8 a kompaktní crossover Kia Stonic. Oficiálně se tyto vozy představí až v polovině září na autosalonu ve Frankfurtu.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)