Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autor Mostu a Okresního přeboru pracuje na filmu pro autaře. Vznik Grand Prix můžete podpořit i vy

David Bureš
Diskuze (0)

V českém prostředí vzniká film, který má zaujmout automobilové fanoušky. V komedii Grand Prix Jana Prušinovského o cestě na závod Formule 1 si zahrají Štěpán Kozub nebo Kryštof Hádek.

Automobiloví fanoušci mají v posledních letech filmové žně. Roztrhl se totiž pytel s filmy s automobilovou tematikou, a tak tu byli Rivalové o soupeření Nikiho Laudy a Jamese Hunta nebo Le Mans '66 o dobývání Le Mans automobilkou Ford, na Netflixu pak běží úspěšná dokumentární série Touha po vítězství (Drive to survive) o zákulisí Formule 1 nebo se připravuje film o Enzu Ferrarim. A nyní jeden takový autařský snímek vzniká i v českém prostředí!

Jmenuje se jednoduše Grand Prix a pracuje na něm uznávaný režisér Jan Prušinovský, který se podílel na populárních seriálech Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Autobazar Monte Karlo nebo Most!. Snímek se prezentuje jako „lehce testosteronová komedie o třech mužích, kteří se vydají kradeným Volkswagenem T4 na Velkou cenu Formule 1 do Barcelony, aby si splnili své malé ale i velké sny.“

Vypráví příběh bratranců Emila a Romana, úspěšného majitele servisu a bývalého závodníka, hlavně ale milovníků aut, kteří se díky vítězství v soutěži vydávají na závod Formule 1. Na cestu se k nim přidá kamarád Štětka, zlodějíček aut, který si potřebuje zachránit kůži, jelikož „omylem“ ukradl auto místnímu drogovému dealerovi.

Film chce dění vyprávět lehce nekorektním humorem, navíc ukáže Evropu v jiné podobě, než ji známe třeba z cestovních katalogů. V hlavních rolích se objeví Štěpán Kozub, Robin Ferro nebo Kryštof Hádek, které doplní Anna Kameníková nebo Eva Hacurová. Do kin má pak snímek zamířit v listopadu 2022.

Vznik filmu Grand Prix přitom můžete podpořit i vy. Tvůrci chtějí natáčet v reálném prostředí, konkrétně říkají, že nechtějí točit Francii na Moravě, a tak hledají finanční prostředky na toto nákladné natáčení v zahraničí. Na vznik filmu tak můžete přispět prostřednictvím crowdfundingového serveru Donio.

Zatím se projektu daří. Vybráno je už přes 450.000 korun z plánovaného výběru půl milionu, přičemž vznik filmu podporuje i slavný závodník Tomáš Enge. Právě setkání s ním můžete získat, když na film přispějete částkou alespoň 2.999 Kč.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme