Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Defender WB 110 A. Kahn Design: V8, dlouhý nos a šest kol

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Afzal Kahn si s Defendery opravdu vyhraje. Jeho poslední kreace má zase dlouhý nos, motor z Corvetty a ještě k tomu zdvojenou zadní nápravu.

Ač kořeny Afzala Kahna sahají mimo Británii, miluje Defendery, dokáže je modifikovat dle přání zákazníka skoro jakkoliv. A na jeho práci je tahle láska rozhodně vidět. Poslední model dostal název Flying Huntsman 110 WB 6x6. „Létajícího lovce“ jsme představili relativně nedávno, šlo ale o krátkou verzi 105, jen s prodlouženou přídí (Longnose). Aby bylo v motorovém prostoru místo pro vidlicový osmiválec LS3 6,2 litru...

Ani novinku nepohání jiný motor, konkrétní pohonná jednotka dává celých 321 kW. Ač by se zdálo, že Defender je tentokrát postaven na dlouhém podvozku s rozvorem 110 palců (2794 mm), předpokládáme, že přesně tolik činí vzdálenost mezi první a druhou nápravou modifikovaného kusu. Zůstal mu totiž jen jeden pár dveří. Ano, tenhle jezevčík má šest kol, zesílený podvozek i brzdy a nezbytnou armádu uzávěrek diferenciálu. Je to totiž pořád off-road a veškerá SUV nechá v terénu za sebou. Točivý moment přenáší šestistupňová samočinná převodovka, také původem z Corvetty.

Přední část je delší oproti originálu o 40 cm, zadní o 80, to znamená, že prodloužený Defender má na délku o 1,20 m více. Natáhlo se tedy i prosklení kabiny, což si vyžádalo patřičné modifikace. A písmena WB v názvu značí „widebody“, protože ,„defík“, narostl o patnáct čísel také do šířky. Celkem možná trochu připomíná vojenský speciál z druhé světové války (tehdy ovšem ještě Land Rover neexistoval), akorát není nalakován khaki barvou.

Prototyp zatím prezentovaný na počítačových snímcích by se měl naživo představit už v Ženevě. Jistě jej půjde hned i objednat. Řešení pro ty, kteří si nestihli koupit Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6, je na světě. Ten, kdo se obává o svůj život, si jej může navíc nechat opancéřovat. Kahn chce vyrábět jak šestikolky, tak i čtyřkolky, celkem v pěti verzích s pevnými střechami i otevřenou ložnou plochou. Celý chystaný program představí právě v Ženevě, my jsme vám ukázali dokonce i vytuněnou dodávku.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)