Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická Škoda Enyaq v nové karosářské verzi. Co říkáte na stylový pick-up?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)

Co nevidět se světu oficiálně představí Enyaq v druhém karosářském provedení SUV-kupé. Nezávislý český tvůrce si ale řekl, proč zůstat jen u dvou variant, a tak vymyslel další.

Na rozdíl od klasické Škody Enyaq a sourozenecké karoserie SUV-kupé má tato tvorba nulovou šanci na sériovou produkci. Můžeme se ale podívat, jak by současná designová filozofie elektrické škodovky slušela dvoudveřovému pracovnímu nástroji s korbou. Vizualizace pochází od českého tvůrce Radovana Bazgera a prohlédnout si ji můžete v přiložené fotogalerii.

Studie e-Pick-Up přitom není jen Enyaqem s uříznutou zádí. Můžeme si všimnout, že autor značně pozměnil příď, vozu nadělil decentnější masku, stejně jako jinou světelnou techniku. Známá nám tak jsou hlavně velká aerodynamická kola a tvary zadních partií.

Doby užitkově zaměřených škodovek jsou však minulostí a vzhledem k trendům v dnešním automobilovém světě ani nepředpokládáme, že by se to v brzké budoucnosti mělo měnit. Posledním takovým projektem, který nebyl pouhou vizí nezávislého tvůrce, byla Škoda Mountiaq – prototyp pick-upu mladoboleslavských učňů postavený na základech Kodiaqu. Připomenout si jej můžete videem níže.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
5. 1. 2022 07:33
Elektrická auta je hrob České Škodovky
V momentě kdy se ve vedení Škodovky objevil ten Němec co přišel z JARu, věděl jsem, že je konec s tradiční českou značkou. Hyundai/Kia bouchly šampáňo.
4. 1. 2022 19:35
Re: Nereálné.
Pickup nemusí být nutně praktické auto. U Felicie Fun šlo taky hlavně o styl. Tím samozřejmě netvrdím, že Škodovka právě dostala inspiraci, jak zacelit díru na trhu.
Avatar - chalan66
4. 1. 2022 19:00
Nezávyslí tvúrce ?
Nezávyslí tvúrce ? Tak skôr závyslí, ale na niečom inom. To čo vyviedol tej prednej časti ? Na druhej strane ako PICK - UP , by to nemuselo byť zlé. Iba tento počin moc nevyšiel :-(
Avatar - Midlosek
4. 1. 2022 15:46
Nereálné.
Už z principu je právě takový pick-up naprostý nesmysl. Pick-up je lehký, má dostatečný prostor ložné plochy a hlavně odveze spoustu těžkých věcí. Tenhle vlhký sen, je trochu mimo realitu.
Avatar - Ozzman
4. 1. 2022 14:50
Re: super
:-[] :-[] Ne, to fakt není, je to jen obrázek z internetu