Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari na letošek chystá čtyři novinky, včetně modelu s V12!

Filip Melich
Diskuze (4)

Ikonická automobilka se vzpínajícím se koněm ve znaku očekává vzrušující rok 2023. Kromě předpokladu vyšších výdělků také představí rovnou čtyři novinky.

Úspěšná italská automobilka Ferrari má za sebou vydařený rok, kdy rostly prodeje i výdělky, a očekává, že rok 2023 bude ještě lepší. Mimo jiné i díky pořádnému rozjedu prodejů modelu Purosangue. Kromě toho navíc na letošek chystá také nějaké novinky, a to rovnou čtyři – čtyři nové modely Ferrari během jediného roku.

Informace o čtyřech novinkách pochází z tiskové zprávy o finančních výsledcích italské značky za loňský rok, o nichž jsme vás informovali v samostatném článku. Ferrari pochopitelně zůstává tajnůstkářské a víc neuvádí, ale něco už nyní zvládneme vydedukovat.

Video se připravuje ...

V první řadě můžeme vycházet z maskovaných prototypů zachycených fotografy. Mezi nimi jsou dvě zahalené novinky, které se na první pohled tváří jako již prodávaný model Roma. Jedním z nových modelů by mohl být právě tento model, avšak ve verzi se stahovací střechou.

Zatím není zřejmé, jestli otevřená Roma nahradí stárnoucí model Portofino M, ale některé spekulace hovoří o tom, že by se v nabídce značky mohla zařadit pod něj a tudíž by oba modely mohly nějakou dobu vznikaly společně.

Druhou zahalenou Romou zřejmě vůbec nebude Roma, nýbrž nástupce dvanáctiválcového modelu 812 Superfast. Fotografové, kteří tento maskovaný prototyp zachytili, totiž hovoří o dvanáctiválci pod kapotou, který v případě Romy zřejmě očekávat nemůžeme.

Třetí novinka je méně jasná, ale opět na základě dříve zachycených maskovaných prototypů můžeme předpokládat, že půjde o nějakou ostřejší verzi modelu SF90 Stradale. Dle všeho by toto Ferrari mohlo dostat prodlouženou karoserii a přidat trochu emocí, které podle novinářů, kteří se s ním měli možnost svézt, autu poněkud chybí.

K rozluštění identity čtvrtého modelu zatím nemáme žádné indicie, takže můžete popustit uzdu své fantazii. Podle některých zdrojů by se mohlo jednat o nějaký speciální, přísně limitovaný model ve stylu Daytony SP3 a předcházející Monzy SP1 a SP2. Jestli jsou spekulace přesné nebo ne, zjistíme už v průběhu letošního roku.

Filip Melich
Diskuze (4)

Doporučujeme

9. 2. 2023 12:29
Re: Re: Ferrari Roma
To sa mi paci viac ako roma. Pravdou je, ze teraz toho vyrabaju tolko, ze kym mam tu sancu si pozriet model nazivo vo viacerych farbach, tak uz je tu nieco ine a nestihnem si na to ani vytvorit nazor
Avatar - speedfred
9. 2. 2023 11:05
Re: Ferrari Roma
Keď nejaké súčasné “efko” tak BY som S 90 Stradale.
9. 2. 2023 09:26
Re: Ferrari Roma
Obslahnuty aston, jedine f40. ;-)
8. 2. 2023 18:27
Ferrari Roma
A pro me je Ferrari Roma stale nejhezcim autem co jde dneska koupit.
Ja vim, je to subjektivni, ale fakt je nazivo paradni.