Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus RS: Příjem objednávek v České republice zahájen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (42)
Ford s příchodem letošního října spustil u svých autorizovaných partnerů na českém trhu příjem objednávky na nový Focus RS.

Ford Focus RS se ve své třetí generaci poprvé představil na začátku letošního února, kdy byla odhalena podoba i první informace o technice ukryté pod náležitě dramatickým zevnějškem. Autosalon v Ženevě potom umožnil prohlédnout si nejostřejší Focus na vlastní oči.

Krátce před letními prázdninami Ford potvrdil hodnoty výkonu a točivého momentu motoru 2.3 EcoBoost pod kapotou nového Focusu RS a v polovině září byla potvrzena cena pro český trh.

Nyní Ford spouští příjem objednávek u svých autorizovaných partnerů a zároveň zveřejňuje ceník Focusu RS. Se základní cenou 915 900 Kč stojí samozřejmě na vrcholu své modelové řady.

Ford Focus RS za výše zmíněnou částku vedle svých jízdních výkonů standardně nabídne i agresivnější výraz s novou maskou chladiče, nárazníky, nástavci prahů, velkým spoilerem na zádi a 19-palcovými koly z lehkých slitin s dvaceti paprsky ve stříbrné barvě.

Součástí standardní výbavy jsou dále bixenonové světlomety s adaptivním svícením a automatickým natáčením a LED světla pro denní svícení. Podvozek disponuje sportovním odpružením RS a stejnou zkratkou je označen i posilovač řízení. Pro optimální využití jízdních schopností Focusu RS je určen systém čtveřice jízdních režimů s označeními Normal, Sport, Track a Drift. Dalšími prvky pro vylepšení jízdních vlastností obsaženými ve standardní výbavě jsou systém stranového přesměrování točivého momentu TVC a Launch Control.

Správnou sportovní atmosféru na palubě zajistí přední a zadní sportovní sedadla RS Recaro s částečným koženým čalouněním, prémiová středová konzola s posuvnou loketní opěrkou, kožený volant a hlavice řadicí páky RS, hliníkové pedály a startovací tlačítko.

Samozřejmostí je SONY rádio s CD přehrávačem a devíti reproduktory, příjem DAB a systém SYNC 2, zahrnující Bluetooth handsfree a pokročilé hlasové ovládání s barevným osmipalcovými dotykovým displejem. Nechybí ani automatická dvouzónová klimatizace nebo palubní počítač s barevným 4,2-palcovým displejem a armáda airbagů, zahrnující čelní a boční airbagy pro řidiče a předního spolujezdce i hlavové airbagy pro cestující na předních i zadních sedadlech.

Vedle standardní výbavy je poměrně bohatá i nabídka prvků nabízených za příplatek, z nichž stojí za zmínku sada RS Ultra za 61 100 Kč, která obsahuje navigační systém, deset prémiových reproduktorů vč. subwooferu, skořepinová sedadla RS Recaro, 19-palcová kola v matné šedé barvě a modře lakované brzdové třmeny s logem Brembo.

Ford uvádí, že nový Focus RS se v České republice, podobně jako Ford Mustang a modelová řada Vignale, bude prodávat v dealerstvích Ford Store – AMB Praha v Ořechu a AUTO IN v Pardubicích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (42)
2. 10. 2015 13:19
Re: 2 prodejny?
Proč by to tím jako měli pohřbít? Kupující takového auta je ochoten zcela určitě překonat určitou vzdálenost a získat tím vyšší kvalitu prodeje a zázemí FordStore. Navíc Ford se netají tím, že v příštím roce otevře další a bude jich celkem 6 - 7 v ČR...
Avatar - speedfred
1. 10. 2015 21:36
Re: Vyber
Neviem či majú predvadzacky,ja som to uviedol iba ako príklad.
Avatar - white label
1. 10. 2015 21:09
Re: Koupe petiletky?
Tak tím lépe pro FoRS, ale na konfigurátoru FoRS vypadá mnohem! tmavší...
Avatar - white label
1. 10. 2015 20:53
Re: technika asi výborná, ale ten design...
Bezkonkurenčně nejhorší je tvůj případ - psát tu jako "de*bil", bez ohledu na to, v čem zrovna jedeš...
Avatar - white label
1. 10. 2015 20:48
Re: Vyber
Nehledě na to, že obě prodejny jsou v Čechách, takže Morava (a Slezsko) má smůlu..., resp. Focus III RS má smůlu na Moravě (a ve Slezsku).