Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotky interiéru ID. Buzz unikly na veřejnost, žádnou divočinu nečekejte

Ondřej Mára
Diskuze (28)

Interiér jedné z nejočekávanějších novinek roku unikl na veřejnost. Jeho koncepce potěší známým prostředím, řada z nás ale možná čekala trochu víc.

Premiéra dlouho očekávané produkční verze elektrického konceptu ID.Buzz je naplánována na 9. března a bezesporu patří k nejočekávanějším novinkám tohoto roku. Samotná automobilka už sice k vozu prozradila celou řadu detailů, včetně odhalení už jen lehce maskovaných fotografií exteriéru, přesto je kolem vozu stále plno tajemství.

Jedním z nich zůstávala i podoba produkčního interiéru, neboť interiér koncept sázel na vcelku futuristické uspořádání. Díky nedávným únikům fotografií, které se objevily na fóru ID Talk, už ale víme, že kabina produkčního ID.Buzz bude následovat mainstream ostatních ID modelů.

Video se připravuje ...

Ačkoliv je kabina na snímcích stále částečně zahalena, jasně můžeme rozpoznat digitální přístrojový štít, displej infotainmentu, volant s kapacitními tlačítky nebo pedály se symboly Stop a Play – přičemž stejné, nebo přinejmenším velmi podobné, komponenty využívají i další modely z řady VW ID.

Mezi zajímavosti ale může patřit například výklopný držák nápojů pod palubní deskou, který vzdáleně připomíná řešení u nového Multivanu (T7). Zajímavá je však i středová odkládací konzole, která opět připomíná Multivan – ačkoliv zde zřejmě nenabídne možnost posuvu napříč celou délkou kabiny.

Přední sedadla ale nabízejí elektrické nastavení s pamětí, mají prodloužitelný sedák a jsou čalouněny kombinací světlé kůže a červené látky ve středu, která vytváří svěží vzhled a zajímavě ladí s doplňky ve výplni dveří a částečně oranžovou karoserií vozu, vykukující zpod maskovací fólie. Na zadní straně předních sedadel jsou pak praktické úložné stolky a kapsy.

V druhé řadě vidíme stejně čalouněná sedadla, dělená v poměru 60:40, která jsou umístěna na krátké kolejnici. Z boku si lze navíc všimnout malé grafiky ID.Buzz na jejich plastovém obložení. Vůz na snímcích neměl třetí řadu sedadel, vzhledem k čalounění na bocích je však velmi pravděpodobné, že bude možné vůz nespecifikovat se třemi řadami.

Zavazadelník je poměrně prostorný, vůz na uniklých snímcích ale dostal zajímavou platformu pro zvýšení jeho podlahy, díky čemuž vytváří po sklopení opěradel v druhé řadě rovnou a poměrně dlouhou ložnou plochu. I základní ID.Buzz tak zřejmě půjde využívat k pohodlnému přespávání na cestách, pro zapálené cestovatele už ale automobilka přislíbila i ID.Buzz ve verzi California.

Produkční ID.Buzz tak na prvních uniklých snímcích odhaluje konvenční techniku elektromobilů z řady ID, minimálně díky vhodně zvolené kombinaci barev však první uniklá verze kabiny vypadá alespoň svěže a živě. Na bližší detaily si však ještě budeme muset počkat do premiéry.

Ondřej Mára
Diskuze (28)

Doporučujeme

31. 1. 2022 21:37
Re: Kouzlo
Njn ty ceny u VW jsou brutální, tuhle jsem si spočítal Taigo s 1.0TSI 81kW 6G Style + metalízu, drobné extras a tažné a byl jsem na 623tis Kč, málem jsem spadl ze židle. Tak nějak nevidím důvod dát takovou raketu litrový 3hrnek. Lepší koupit nový S-Cross a buď ušetřit 70tis za 2WD nebo mít takhle malý crossover i s 4WD (590tis Kč), navíc s čtyřválcovým motorem 1.4 Boosterjet a 95kw :yes:
31. 1. 2022 19:55
Re: Cílovka
V tom prípade máš tak ako ja pomerne obmedzený výber. ;-)
31. 1. 2022 19:54
Re: Kouzlo
Jedno s druhým. Je fakt, že sa VW poslednou dobou nechce zmestiť do kože a od radosti nevie, čo za tie svoje "produkty" pýtať.
Avatar - xxc
31. 1. 2022 17:27
Re: Re: Cílovka
Ja mam tiež scénica a Picasso a ďalšie by som uvažoval toto. Keby malo vpredu isofix a cenu id4.
31. 1. 2022 15:27
Re: Kouzlo
No design je vzdáleně připomíná, problém bude s tou lidovostí u VW. Tam kde busík exceloval, v poměru value for money, nový iD Buzzík ztrácí. Nominace elektra znamená cenu kolem 1,5 - 2 mil Kč a podměrečnou koncernovou baterii = na dlouhé cestování to moc nebude ;-)