Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Genesis už láká na speciál pro Evropu. G70 Shooting Brake se ukazuje na prvních snímcích

David Bureš
Diskuze (0)

Luxusní značka Genesis korejského koncernu Hyundai konečně míří na evropské trhy. Dorazí i k nám i model speciálně určený pro Evropany. Už se odhaluje na prvních snímcích.

Genesis se jako luxusní značky oddělil v roce 2015 od mateřského Hyundaie a od té doby postupně expanduje. Vstoupil postupně na nové trhy a rozšířil nabídku. Letos konečně přichází i na první evropské trhy, s tím, že nabídne i jeden specifický model určený pro Evropu. Už se odhaluje na prvních snímcích.

Podle očekávání se jedná o Shooting Brake na bází sedanu střední třídy G70. Automobilka zatím novinku takto specificky nenazývá, už dříve však byly zachyceny prototypy modelu G70 s odlišnou karoserií, právě ve formě stylově střiženého kombíku. Že jde o vůz právě na základech středně velkého G70, vypovídají jeho vnější rozměry.

Genesis G70 Shooting Brake se na zveřejněných fotografiích zatím ukrývá pod vrstvou kamufláže, i tak však zůstává patrný charakteristický motiv „dvou linek“, v podobě rozdělených světlometů i koncových světel. Záď je pak dynamicky střižena, nechybí ani výrazná koncovka výfuku.

Motorová nabídka zatím naznačena nebyla. Jinde ve světě je nicméně G70 nabízeno s benzinovým čtyřválcem 2.0 T-GDI (188 kW), benzinovým šestiválcem 3.3 T-GDI (274 kW) a turbodieselem 2.2 CRDi (149 kW).

Shooting Brake by se podle dřívějších zpráv měl začít v Evropě prodávat během příštího roku. Genesis do Evropy vstupuje už letos, nejprve na britský, německý a švýcarský trh. Zpočátku nabídne dva modely, velký sedan G80 a SUV GV80, krátce nato mají následovat i menší modely G70 a SUV GV70.

Počítá se rovněž s třemi elektromobily. Jeden vznikne na bázi G80, další využije architekturu E-GMP, speciálně vyvinutou koncernem Hyundai pro potřeby elektromobilů. Genesis přitom do budoucna hodlá vstoupit i na český trh, a to nejspíše ve druhé fázi evropské expanze značky, v letech 2022 a 2023. Do té doby však budou vybraní prodejci Hyundaie schopni vozy Genesis dovézt z Německa.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme