Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legenda v novém! Nová generace Jeepu Wrangler na prvních fotkách

David Bureš
Diskuze (14)
Svět offroadů čeká velká mezigenerační výměna. Nového provedení se dočká Mercedes G, Suzuki Jimny i Jeep Wrangler. Podobu posledního z nich už známe!

Jeep se v posledních letech zaměřoval hlavně na svoji nabídku SUV, v roce 2014 přišel nový malý model Renegade, letos dorazila nová generace Compassu. V nabídce však stále figuruje také legendární offroad Wrangler, který se letos dočká nové generace. A automobilka nyní zveřejnila její první snímky.

Vzhled není překvapením. Některé stálice se zkrátka nemohou měnit, navíc díky uniklým snímkům z katalogů a špionážních fotografií prototypů jsme měli už dopředu dobrou představu o tom, jak bude nový Wrangler (série JL) vypadat. Základní tvar zůstává, stejně jako charakteristická maska chladiče se sedmi svislými otvory. Světlomety jsou ale nové, stejně jako nárazníky. Tvary pak myslí více na aerodynamiku než u předchůdce.

To hlavní se ale změní v útrobách. Rámová konstrukce zůstane sice zachována, konstrukce však má být lehčí, a to kvůli rozsáhlému využití hliníkových dílů. Upraveny budou i nápravy a zavěšení, přičemž k dispozici má být několik různých variant podvozku.

Z hlediska motorů je potvrzeno zachování stávajícího zážehového šestiválce o objemu 3,6 litru, počítá se však i s novým dvoulitrovým čtyřválcem „Hurricane“ nebo vznětovým šestiválcem. A časem přijde rovněž hybridní varianta, což dokazuje, že přísnějším emisním normám se nevyhne ani taková legenda jako Wrangler.

Sama automobilka potvrzuje nabídku více variant. Dvoudveřovou (Wrangler) a čtyřdveřovou (Wrangler Unlimited) verzi v roce 2019 doplní i pick-up, podle všeho nazvaný Scrambler. Vybrané panely karoserie bude jako již tradičně možné sundat pro vytvoření otevřeného offroadu, k dispozici bude i sklopné čelní sklo pro ryzí nadšence.

Nová generace Jeepu Wrangler (v pořadí čtvrtá) bude světu poprvé představena 29. listopadu na autosalonu v Los Angeles, kde o něm bude zveřejněno i více informací. Výrobu má na starosti továrna v americkém Toledu ve státě Ohio, odkud po boku novinky bude ještě nějakou dobu vyjíždět i stávající generace Wrangleru.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - wakantanka
2. 11. 2017 14:17
Re: Jistota
Tak po poriadku, Renegade či Cherokee sú novovyvinuté modely jak designom, tak technikou. Nedávno prišli s Compassom, ktorý je tiež vo svojej podstate komplet nový a Wrangler síce vyzerá skoro rovnako ale podľa všetkého tam z technickej stránky došlo na rozsiahlu modernizáciu + pribudne Pick-Up. Ostalo len Grandčíro a ten určite žiadny Cerberus nevyvinul, to finančné skupiny nerobia, len dal možno na ten vývoj peniaze. Ja skôr predpokladám, že GCH vyvinul ešte Daimler a za Cerberusa sa to len pustilo do výroby a predaja. :-)
Ty to vážne nevidíš? Marchione uprednostnil nateraz JEEP s jeho off-roadmi a hlavne ziskovými SUV, za ktoré vie pri predaji pýtať viac a ľudia to radi zaplatia. Predpokladám, že časom príde na rad aj Dodge a Chrysler, len to nepôjde zo dňa na deň. :-)
Avatar - Barrichello
2. 11. 2017 09:48
Re: Jistota
Jeep Grand Cherokee is a full-size luxury SUV. [odkaz]
Avatar - Blue Sun
2. 11. 2017 07:06
Re: Jistota
Grand Cherokee měl někdy rám? A na které planetě, prosím?
1. 11. 2017 21:39
Re: Jistota
Ty znáš nějaké SUV s rámem,tuhými nápravami, uzávěrkami diferenciálů a redukcí, moudrý muži ???
Avatar - Barrichello
1. 11. 2017 20:55
Re: Jistota
Grandčíro nikdy žádný drsný offroad nebyl, je to odjakživa suv