Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík a ojetý Ford Transit/Tourneo Custom: Jak dopadlo velké očekávání?

Martin Vaculík
Diskuze (2)

V roce 2012 se vedle slavného velkého transitu objevil menší bráška. Trh jej přijal s nadšením – levnější ekvivalent Volkswagenu Transporter/Multivan byl potřeba jako sůl. Dvakrát podtrženo to platí i na trhu ojetin.

Z trhu osobních aut v posledních patnácti letech prakticky zmizela velká sedmimístná MPV. V Evropě už nekoupíte žádný Peugeot 807, Fiat Ulysse, Mazdu MPV ani Toyotu Previa. Renault Espace už je spíš stylový kříženec a zbylým dvěma praktickým (VW Sharan, Ford Galaxy) zvoní hrana. Ten první skončí ještě letos, ten druhý příští rok.

Nejsou a nebudou

Pozornost velkých rodin a praktických lidí se tak upíná na osobní verze menších dodávek. Tou nejznámější je v našich krajích Volkswagen Transporter, zejména jeho osobní verze Caravelle a Multivan. Že se s nimi krásně jezdí a jsou velmi prakticky vymyšlené, ale také drahé při koupi i následně v servisu, o tom jste u nás četli už vícekrát. O Mercedesu třídy V (dříve Viano) platí to samé.

V čísle 17/2019 jsme představili nadějnou novinku segmentu „rodinných dodávek: trojčata Peugeot Traveller, Citroën Spacetourer a Toyota Proace. Nadějný model trpí vibracemi přední nápravy i řadou výrobních nedodělků.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Martin Vaculík
Diskuze (2)

Doporučujeme

25. 1. 2024 09:26
Ford Tourneo je jasná dodávka předělaná pro lidi
Mám doma manuál L2 2023, ano je to více dodávka ale je díky tomu dost prostorná (kemping). Dálnice problém pro listová pera není. Díky váze to sedí parádně a je to nejlepší režim pro to auto. Kde naopak je to hodně špatné jsou totálně domlacené a x krát slepené okresky tam už to prostě stíhat nemohou a nebo je potřeba mít více naloženo vzadu. Za ty peníze je z těch vetších dodávek na výběr jen Transpoter nebo Traffc oba bez výbavy a nebo pěkně vybavené Tourneo. To auto té ceně tak nějak odpovídá.
Avatar - KANKUNEN
25. 1. 2024 08:17
Ford Tourneo je jasná dodávka předělaná pro lidi
Sedíš v tom jak v dodávce, mezi první a druhou řadou je schodek. V druhé řadě je nesmysl místa na nohy. Na dálnici se to třese, protože vzadu jsou listy. Automat je krátký z Rangeru, takže jedině manuál, ale tam musíš kvůli dlouhé dvojce často řadit jedna. Peugeot je přesný opak. Proto bych si ho nevybral jako firemní dodávku, protože je mnohem menší.