Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 2 prošla další modernizací. Je uhlazenější a hravější

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Nová modernizace Mazdy 2 se zaměřuje především na hrátky s barvami a uhlazení designu.

Pod názvem Mazda 2 se v posledních letech neukrývá pouze jeden malý městský hatchback, ale rovnou dva. Tím mladším je přeznačkovaná Toyoty Yaris, která do nabídky malých aut značky Mazda přinesla hybridní techniku. Dnes se ale budeme bavit o starším ze sourozenců Mazda 2, který se představil již v roce 2014 a v roce 2019 prošel výraznějším faceliftem.

Aktuálně představená modernizace pro modelový rok 2024 ale příliš výrazných změn nepřináší. Zaměřila se totiž především na drobné designové úpravy, hrátky s barvami a elegantnější podání exteriéru, což je vidět například instalací menší antény ukryté v ploutvi na střeše.

Video se připravuje ...

Úpravou prošla také maska chladiče, která může být nově lakována buď v černé barvě, nebo může dostat panel v barvě karoserie. Lehkou proměnou evidentně prošel i zadní nárazník. Vpředu i vzadu se pak objevuje malý barevný detail ve žluté nebo červené barvě, odkazující zřejmě na výbavu.

S novým modelovým rokem došlo také k rozšíření nabídky barev. Mezi nové odstíny patří šedá Aero Grey Metallic a modrá Airstream Blue Metallic. Modely ve výbavě Pure SP pak dostávají standardně matně černou střechu, která má zřejmě podtrhnout sportovnost.

No fotkách Mazdy 2 pro japonský trh vidíme i zajímavé barevné kombinace, kdy vůz zdobí střecha, kryty zrcátek a střešní spoiler s odlišnou barvou. Odlišné barvy ale vidíme i na kolech. Zákazníci se tak údajně dočkají až 198 možných barevných kombinací.

V kabině by se měly objevit nové barevné dekory, které budou odpovídat zvolené výbavě. Sportovně laděné modely Evolve a GT například dostanou černý interiér s červenými detaily, včetně prošívání a rámečků ventilace. Model GT navíc dostane částečně kožené sedačky, červené detaily na palubní desce, leštěné koncovky výfuků nebo nový design litých kol.

Video se připravuje ...

Informace o modernizaci nové Mazdy 2 zatím pochází pouze z japonského a australského trhu, přičemž na druhém jmenovaném by se omlazený hatchback měl objevit zhruba začátkem léta. O příchodu modernizace na evropské trhy se zatím automobilka nezmínila, možná se tedy dočkáme až s určitým odstupem času.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

27. 1. 2023 23:29
Re: A za túto bižutériu...
u nas/vas to nekupis, iba preznackovany yaris ponukaju, povodna dvojka a sestka koncia, cx3 uz skoncila, o chvilu budu predavat uz iba SUV takymto stylom...
27. 1. 2023 22:18
A za túto bižutériu...
si fest priplatíš už aj tak k vysokej cene :-(