Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejprodávanější vozy světa v březnu 2012: První je Prius!

David Bureš
Diskuze (78)
V top ten nejprodávanějších aut byl letos v březnu i obří americký pickup Ford model F.

Rodina Toyoty Prius zažila velice úspěšný měsíc, podle statistik serveru Best Selling Cars Blog, se hybridní Toyota s tímto označením stala v březnu 2012 nejprodávanějším autem světa. V nejprodávanější desítce byly dále dva Volkswageny a tři Fordy.

Statistika světových prodejů serveru Best Selling Cars Blog vznikla na základě oficiálních dat z 60 států světa. Přesto autoři tabulky tvrdí, že se jedná pouze o velice hrubá čísla.

Podle těchto statistik byla v březnu 2012 nejprodávanějším auta světa Toyota Prius s 113.363 prodanými exempláři. Hovoříme však o všech prodávaných modelech s tímto označením – vedle Priusu je tak v tomto čísle obsaženo také MPV Prius v, Prius plug-in hybrid nebo hatchback Prius c (na některých trzích jako Toyota Aqua).

Priusům se v březnu 2012 dařilo především ve Spojených státech amerických a Japonsku.

Na druhém místě skončil Ford Focus následovaný Toyotou Corolla. Oba modely patří mezi nejprodávanější auta světa už delší dobu.

Naopak dalším překvapením v top ten je vedle Priusu americký pick-up Ford model F. Ten je dlouhodobě nejprodávanějším vozem v USA, tentokrát se mu dařilo i na ostatních trzích.

Nečekaným vozem mezi nejlepšími deseti je také celkově osmá Honda CR-V. Nová generace tohoto japonského SUV zažila silný odbyt v Číně a v USA.

Desátá příčka patří čínskému minibusu Wuling Sunshine, který našinec zřejmě příliš nezná. V Číně se však těší ohromné popularitě.

Nejlepší desítku dále doplňuje pátý Ford Fiesta, deváté Hyundai Elantra a dva Volkswageny – čtvrtý Golf a šesté Polo.

Nejprodávanější auta světa (březen 2012)
Poř.Model3/20121-12/2011
1.Toyota Prius113.363367.627
2.Ford Focus95.000882.551
3.Toyota Corolla80.0001.141.709
4.VW Golf79.399864.452
5.Ford Fiesta72.888767.465
6.VW Polo69.000788.789
7.Ford F-Series67.834698.319
8.Honda CR-V61.192530.000
9.Hyundai Elantra59.900751.967
10.Wuling Sunshine54.546731.689

David Bureš
Diskuze (78)
2. 5. 2012 13:00
Re: Prius jede!
No vite s tou spolehlivosti Priusu se to ma tak, ze to museli x let vypiplavat za pochodu a momentalne kazdy cituje pouze spolehlivost poslednich rocniku. To jsou bohuzel ti ekofasos, otiskuji jen to co se jim hodi do kramu. Prvni Priusy mely mnozstvi zavad a v zebricku poruchovosti byly hluboko v poli porazenych. Se podivejte od ktereho roku se Prius prodava a podivejte se do starsich zebrikcku TUV, odkdy se tam prius objevuje. Ono by to asi vypadalo blbe, kdyby byl uvaden nekde na chvostu kolem 40teho mista. Hlavne ze mame demokracii a spravedlivy pristup k informacim a cenzura oficialne neexistuje :-! :-! Zato ted, kdyz je Prius v prvni desitce, tak to tisknou div ne palcovymi titulky.
Budiz na druhou stranu Toyote ke cti, ze uz tehdy davali na hybridni agregat velmi dlouho zaruku, nvm presne, myslim 8 let. Takze ty poruchy nakonec zakaznik neplatil. Coz ovsem neznamena, ze nebyly.
Avatar - Katikakus
1. 5. 2012 14:12
Re: slušná práce
Takze si nepobral ani zminene testerovy vety. Mozna priste...
1. 5. 2012 12:46
Re: slušná práce
Ptal jsem se tě, které auto je tedy horší?
Bez odpovědi.

Furt tady šermuješ spotřebou a asi nějakou ekologií a dojmu z technické hračky, ale o tom já fakt nepíšu. Kdyby ten Prius neměl ty baterky, ale jen obyčejný spalovací motor se stejnou dynamikou, tak jaké by to auto bylo? Špičkové? Tomu nevěříš ani ty sám. Stejně tak lidé, kteří se v něm svezou, koukají na něj již s omluvenkou - má to baterky, je to hybrid apod. Je to stejné, jako hodnotit výkon paralympika. Nutno použít hendikep. :-!
Avatar - Dylan McKay
1. 5. 2012 12:36
Re: slušná práce
Nemáš pravdu, Prius jsem půjčil několika lidem, a byli z něj všichni nadšení. Je to technická hračka pro chlapa, průkopník něčeho nového, navíc jedno z nejspolehlivějších aut světa, ale taky třeba módní záležitost.

Prius jsem koupil ženě místo zoufalého Murana, spotřebu po Praze má teď o 11 litrů nižší a skvěle se ji řídí a ovládá. To je pro mě důležité. A ne srovnání s Mercedesem SLS... ;-)
1. 5. 2012 12:16
Re: slušná práce
Chudáku, schválně jsem napsal "Tuhle asicoaci jsem použil proto, abys ten rozdíl pochopil - uviděl". Jde vidět, že v tý svý hlavě máš nasráno, protože jsi to vzal vážně. Klidně jsem tam místo SLS mohl napsat Golfa, Fíkuse či Mazdu 3 (s nějakým 100 kW motorem)- o to tam ale nešlo, což jsi nepochopil. Stejně jako tvé mimózní reakce na čistě a jasně napsané dojmy, které poskytuje jízdně Prius.

A jde vidět, že ty sám šermuješ akorát tím, cos jde vyčetl a osobní zkušenost nula nula nic.

Nepotřebuju se zde hádat o svých pocitech řízení Priusu, které jsou jen a čistě z největší míry o nutnosti pochopit rozdílnost auta a brát ho TAK JAK JE.
Už to je z podstaty bytí naprosto směšné. Je to auto, obyčejné auto, které má za úkol přepravovat osoby a náklad z bodu A do bodu B. A po dobu jízdy neposkytuje Prius žádný lepší pocit z řízení, vše se jen odvíjí od toho, že jedu na baterky, šetřím snad svoji peneženku či životní prostředí.

Prostě a jednoduše, odmyslíme li si od Priusu ty baterky a hybrida (jakože ho dáme do rukou člověku, který o tom nic neví), Prius na něj žádný drtivě kladný dojem neudělá - jen možná svou tichostí. Ve finále z něj vyleze naprosto průměrné auto s mizernými dynamickými vlastnostmi.

PS: Jde vidět, že ani ty sám nevíš, jaké jiné auto by mohlo být, či je, horší než právě Prius. Opět jen tvá snůžka ubohých urážek. Co čekat od člověka, který nepochopí podstatu příspěvku a reguje na konkrétní slova.

Máš to v tý svý hlavě pomalejší, ale to je jen tvůj boj a já za to opravdu nemůžu. :-!