Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Astra vykreslen podle špionáží. Je to takový Peugeot 308 bez výstředností

Jan Zajíc
Diskuze (52)

Také značka Opel by se co nevidět měla pochlubit novou generací svého kompaktu. Alespoň to naznačují nedávné špionážní snímky, na jejichž základě jsme si nechali nakreslit možnou podobu novinky.

Před pár dny se světu představil zcela nový Peugeot 308, jenž svým vzhledovým pojetím navazuje na ostatní vozy francouzské automobilky a šeď či unifikace jsou pro něj sprosté termíny. Po Citroënu C4 (viz video níže) či DS4 je to další novinkový zástupce nižší střední třídy. Ale rozhodně ne poslední, neboť své eso v rukávu stále schovává Opel Astra.

Několika zvídavým fotografům už se povedlo nafotit maskovací prototypy, na jejichž základě nakreslil náš grafik Honza Lušovský možnou podobu sériového auta. Už první pohled prozradí, že Astra bude proti sourozeneckému a extravagantnímu Peugeotu 308 „obyčejnějším“ autem. Co do použitých dílů má s Francouzem ostatně shodná jen zpětná zrcátka a okna vpředu.

Video se připravuje ...

Samozřejmostí je nasazení Vizoru, tedy zcela nové přídě, kterou postupně dostanou všechny modely automobilky Opel. Všimnout si můžeme silnějšího sloupku C bez malého okénka a rovněž rozdělených zadních lamp podobných crossoveru Mokka.

Technickým základem se po vzoru 308 stane architektura EMP2. Nezalekněte se staršího názvu, jde totiž o zcela přepracovanou platformu, která kromě jiného umožňuje i zástavbu čistě elektrického pohonu. Pokud bude nabídka pohonných jednotek kopírovat možnosti Peugeotu, dostane Astra benzinový tříválec s objemem 1,2 litru a alternativu v podobě 1,5litrového turbodieselu. Elektrifikaci v nabídce zastupují dva plug-in hybridy, které lze očekávat i od Opelu.

Jan Zajíc
Diskuze (52)

Doporučujeme

26. 3. 2021 06:11
Re: Super
Na Astre mi najviac chýba tých 10000 tlačítiek
24. 3. 2021 22:41
Designově to vypadá...
....velmi slibně, vedle nové, designově nevyvážené a prvoplánovitě přestylizované 308 je nová astra balzám na oči. To už je jasně patrné i skrz ty prototipové polepy! :-) :yes:
24. 3. 2021 22:37
Re: volant
Na#těstí nebude. Bude to totiž Opel, nikoliv ideologií i-cocpitu pošahaný Peugeot. :-)
24. 3. 2021 22:32
Re: Motory
Tak to je snad jasné - hybridizací ne.z. k.u.r.v.e.n.ý benzínový turbo čtyřválec 1,3-1.4 l +6st. manuál! Nic víc netřeba. :-) :yes:
24. 3. 2021 22:27
Re: 308 s normální palubkou
Co by jako měli vyvíjet? Vždyť Fiat má svou novou generaci motorů řady FireFly dávno vyvinutou a zavedenou do výroby! :-) :yes: