Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Scout: Pět drsných škodovek od roku 2006 do současnosti

Diskuze (43)
Za necelé tři týdny se představí nová generace Octavie Scout. Jak to celé začalo a co nejnovějšímu „skautovi“ předcházelo?

Octavia Scout (2006 až 2012)

V roce 2006 se mladoboleslavská automobilka vydala novým směrem, když v srpnu uvedla na trh model Octavia Scout. V principu se nejednalo o revoluční myšlenku, podobný koncept už dříve uvedly do praxe například Audi A6 Allroad nebo Subaru Outback. Škoda ovšem nabídla kombi se zvýšenou světlou výškou a ochrannými prvky, které karoserii dodávají drsnější vzhled, v dostupnějším balení než kdokoliv předtím.

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

V modelovém roce 2009 následoval facelift, který se specifických prvků Octavie Scout jen okrajově. Kromě lehce přepracovaného předního nárazníku ale dostal faceliftovaný model také zcela nový tvar světlometů a upravenou masku chladiče. Obojí výrazně změnilo celkový vzhled Octavie.

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

Roomster Scout (od 2007)

Hned v březnu dostalo verzi Scout také malé MPV Roomster. V tomto případě bylo rozšíření nabídky terčem podstatně větších kontroverzí – na rozdíl od Octavie Scout, která má vždy pohon 4x4, je Roomster Scout z konstrukčních důvodů odkázán vždy na poháněná přední kola. Přesto tento derivát prošel v roce 2010 faceliftem a v nabídce se udržel dodnes.

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

Fabia Scout (2009 až 2014)

Octavií a Roomsterem se v roce 2009 inspirovala také Fabia Combi. Provedení Scout se dostalo do prodeje v květnu toho roku, přesně o rok později se přidal také „krátký“ pětidveřový hatchback Fabia Scout, který dorazil společně s faceliftem Fabie.

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

Superb Outdoor (od 2012)

Zatím poslední rozšíření nabídky o novou terénní verzi přinesl paket Outdoor určený pro Superb Combi. Na rozdíl od Scoutů se nejedná o specifickou verzi dané modelové řady, ale příplatkovou výbavu, kterou lze zvolit k různým stupňům výbavy a různým motorům (s pohonem předních i všech kol).

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

Při loňském faceliftu paket Outdoor z ceníku zmizel, od ledna 2014 je ale zpět v inovovaném provedení. Přední partie Superbu Outdoor prošly výrazným přepracováním, mají nyní dynamičtější sytl, který odpovídá aktuálnímu designu mladoboleslavské automobilky. Změnil se také design kol.

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

Octavia Scout (od 2014)

Na autosalonu v Ženevě se představí nová generace Octavie Scout, která dorazí k prvním zákazníkům v září. Novinkou je mimo jiné rozšíření nabídky o vrcholný motor 2.0 TDI/135 kW ve verzi 4x4, který zatím Škoda dodává jen v Octavii RS s pohonem předních kol.

suv skoda fabia octavia superb suv skoda fabia octavia superb

Diskuze (43)
Avatar - Doval
17. 2. 2014 18:24
Re: O2 bude
Ja uz Octaviu nekupim, niektore konkurencne auta maju lepsie podvozky. Z koncernu sa mi pozdava iba Leon, ostatne koncernovky maju neadekvatne ceny.
Avatar - Doval
17. 2. 2014 18:22
Re: O2 bude
Nie to nie je dovod - to je len bocny efekt. Pisem aj to, ze dobre vyzerala aj pred uvedenim O3.
16. 2. 2014 23:00
Re: O2 bude
To co jsi napsal nyní, tak na tom není špatné nic. Ale ,, pořád nablýskaná a čistá ,, a jako důvod jsi uvedl, že o ni pečuješ, protože jednou bude více ceněná než o III.... S výměnou oleje, prohlídkou, výměnou a udržování v čistotě maximálně souhlasím.
16. 2. 2014 21:17
No moja auto je "drsnejšie" : ).
Nemá pod sebou žiadne tie "srandovné" plasty a keď som pár krát niečo odspodu "schytal" .... nič som neotrhol :-!

Je mi sice jasné, že tie plasty vyzerajú "sexy" ... ale aspoň na najzraniteľnejších miestach by som dal čosi kovové ....aby to malo i funkciu ... nie len efekt ....
16. 2. 2014 21:03
Re: O2 bude
mozno to bude tym, ze nie je na nove. Keby si mal auto na 4 roky ako podnikatel bez dph tak by si to mzono bral inak. Ja auto cistim 3-4 krat do roka a staci. Podstatny je technicky stav aby ma nezradilo niekde na ceste ako vyluzovany koberec. A co sa tyka tvojej O2, ano je to fajn auto ale tiez ma vela ale a na sucasne auta uz nema. Nova octavka sa posunula dalej. Ja by som si nekupil ani O2 ani O3 ale siel bys om v koncerne do passatu.