Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Swift Sport na prvním snímku. Dostane motor z Vitary?

Jan Mička
Diskuze (20)
Suzuki projekt ostrého swiftu nezařízlo, jenom jej uvede s odstupem od standardního provedení. Vůz se oficiálně představí v září ve Frankfurtu.

Novou generaci Suzuki Swift mám opravdu rád, však u nás také hybridní provedení nedávno vyhrálo srovnávací test se stylovým Nissanem Micra, stejně tak jsem ale měl rád verzi Sport minulé generace, která sice na poměry dnešních ostrých hatchbacků neoplývala přebytkem výkonu, měla ale skvělou jiskru a velmi dobře se řídila. Zkrátka taková motokára, která vám dynamiku nedala zadarmo.

Současné generaci swiftu dosud verze Sport chyběla, od Suzuki by to ale byla podpásovka, kdyby se na ní vykašlalo. Existenci ostré verze Japonci potvrdili teprve dnes a k relativně stručné tiskové zprávě přihodili jedinou fotografii žlutého exempláře na velkých kolech.

Ve srovnání se standardním provedením není jeho tvář tak usměvavá, snaží se tvářit drsně, ve skrytu duše ale jistě zůstane hravým čertíkem. Spodní část nárazníku lemuje decentní splitter, prahy rozšiřují kontrastní nástavce, jenom pohled zezadu nám zatím chybí. Uvidíme opět dvě koncovky výfuku a decentní difuzor? Na to si budeme muset počkat…

Ale nebojte se, nebudeme čekat dlouho. Suzuki totiž potvrdilo představení vozu na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, konkrétně 12. září v jednu hodinu po poledni (první novinářský den). Budeme samozřejmě u toho a nejvíce nás zajímá, co najdeme pod kapotou.

Suzuki se o pohonu v tiskové zprávě nezmiňuje, podle informací britského Autocaru to však vypadá na čtrnáctistovku BoosterJet, kterou používá Vitara S. V jejím případě se bavíme o výkonu 103 kW a točivém momentu 220 N.m, což je zejména na poli „krouťáku“ výrazný posun oproti atmosférické šestnáctistovce minulého Swiftu Sport (100 kW, 160 N.m). Britové rovněž počítají s hmotností pod jednu tunu, což je u takového auta jenom dobře!

Jan Mička
Diskuze (20)
Avatar - wakantanka
26. 7. 2017 09:55
Re: .
Len pozor, aby si to s tým tvojim deduškom niekam neoprel, lebo ťa potom len pozametajú spolu so zvyškami čo z neho ostalo. :-) A aj preto dnešné autá vážia toľko koľko vážia. :-)
Avatar - twistedTSD
25. 7. 2017 10:53
Re: Tady nezbývá než doufat
Taky z něj nejsem vůbec odvázaný. Divné je, že před oficiálním představením jsem za to byl v každé diskusi málem ukamenován. >:D Našel jsem si nafocené skladovky a brrr, tohle je i na mě trochu moc. Ignis jsem si před časem prohlédl na živo a...není špatný, ale v nižších vybavach vypadá o hodně nudněji.
Avatar - speedfred
25. 7. 2017 10:32
Re: Pokud dostane motor z Vitary,
pre Áďu je benzín niečo ako nadávka
Avatar - speedfred
25. 7. 2017 10:30
Re: .
>:D >:D >:D :yes:
Avatar - speedfred
25. 7. 2017 10:26
Re: .
>:D >:D >:D :yes: