Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svítící ledvinky se stanou novým trendem, říká BMW. Nedávný únik to potvrzuje

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Sportovní divize BMW M před pár dny ukázala koncept XM, samostatný model s designem, na který prostě nejde nemít názor. A některé jeho prvky se brzy objeví v sériové produkci.

Mnichovská automobilka už potvrdila, že koncept velkého SUV se sportovním charakterem není jen designovým a technickým cvičením „emkového“ odvětví, ale opravdu se chystá jeho sériová produkce. Hotový vůz se světu představí koncem příštího roku a láká třeba na plug-in hybridní pohon kombinující vidlicový osmiválec s elektromotorem. Systémový výkon má dosahovat 550 kW (750 k) a točivý moment tisícovky newtonmetrů.

Techniku dnes nechme stranou a zaměřme se na design konceptu, který napříč sociálními sítěmi (jak je u BMW v poslední době tradiční) způsobil obrovský rozruch. Velkému SUV hranatých tvarů nechybí svébytná světelná technika, která na vozech značky zatím nemá obdoby. Vpředu si všímáme malých „diamantových“ světlometů, které však doplňují výrazné svítící ledvinky.

Video se připravuje ...

A podle čerstvých informací tento prvek zamíří i do sériové produkce. A co víc, ledvinky mají svítit i celé řadě dalších modelů! V rozhovoru pro magazín Driving to potvrdil šéf BMW M Frank Van Meel, podle kterého půjde o nový designový prvek nejen „emkových“ vozů.

Krátce po tomto rozhovoru unikla z čínských patentových úřadů podoba elektrického BMW řady 3 (jež se dost možná dočká označení i3) a světe div se, na fotografii můžeme vidět svítící rámeček ledvinek! Vtipálci na internetu dokonce předpovídají, že velké svítící ledviny nebudou hlavní světlomety doplňovat, ale časem je rovnou nahradí. No, nechme se překvapit!

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
10. 12. 2021 16:03
Re: Proc ?
Prečo? Lebo Mercedes má svietiacu hviezdu. A čo sú oni vari horší? Inak čochvíľa očakávam ako reakciu 4 svietiace krúžky. :)
Avatar - iudex
10. 12. 2021 10:10
Re: Najpredávanejší
Ako tiež si nie som istý, či je to reálna štatistika, alebo len želanie automobilky, čo by som si mal priplatiť. ;-)
Avatar - lyon667
10. 12. 2021 09:51
Re: Najpredávanejší
To by mě zajímalo, kde ta procenta berou, protože takhle to vypadá, že se každé druhé auto objednává v plné polní. Přitom realita je díky fleetovým holobytům docela jiná.
Avatar - iudex
10. 12. 2021 09:41
Najpredávanejší
Všetci tu na to svorne nadávame, ale ja si tipnem, že ak to bude v sériovej výrobe, svietiaca maska bude jeden z najpopulárnejších príplatkových prvkov. ;-)
Ostatne vidieť to už dnes v konfigurátore BMW (určite aj inde, ale pri BMW ukazuje, koľko % ľudí si priplatilo za daný prvok, resp. ktorý je najpopulárnejší) a sú to skôr dizajnové veci a elektrické fičúry.
Bolo by fajn vedieť, koľko ľudí si priplatí v novom VW GTI tú svietiacu masku (svietiaci pásik v maske). Ono je to to isté čo toto BMW, akurát v menšom rozsahu: https://car-images.bauersecure.com/…_golf_gti_50.jpg
10. 12. 2021 09:10
Re: No to je
Jj je to humus, což u BMW bývá poslední dobou zvykem…