Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: VW ID.3 slibuje prostornost Passatu. Je to tak? A co dojezd v zimních dnech?

Stanislav Kolman
Diskuze (82)

Zítra se můžete těšit na test Volkswagenu ID.3, koncernové elektrické novinky, se kterou se nejčastěji pojí slovo revoluční.

Zdali je to opravdová revoluce si povíme v zítřejším testu. Dnes se podíváme na hrstku prvních zajímavostí Volkswagenu ID.3, které nás (a vás) v souvislosti s tímto autem zajímaly.

Velkým tématem v teplotách kolem nuly je samozřejmě dojezd na jedno nabití. Náš exemplář je zlatou střední cestou. Má výkon 150 kW a 310 newtonmetrů točivého momentu, pohon zadních kol a prostřední velikost akumulátoru s využitelnou kapacitou 58 kWh. Tabulky metodiky WLTP říkají, že by baterie měla vystačit na 420 kilometrů na jedno nabití.

Zimu baterky nemají zrovna v lásce, na to se však koncový zákazník neptá a chce vědět, co s elektromobilem udělají reálné podmínky. Pravdou je, že v teplotách kolem bodu mrazu se dojezd našeho kousku pohyboval okolo 290 kilometrů na jedno nabití, přičemž spotřebu se nám mimo dálnice dařilo bez problému držet pod 20 kWh. Shodou okolností jsme stejnou specifikaci testovali v létě na rovinatých německých okreskách, kde se apetit pohyboval mezi 15 a 16 kWh. Tehdy nám digitální přístrojový štít sliboval dojezd 330 km a mizel úměrně s ujetými kilometry.

Nezapomněli jsme ani na prostornost. Od představení zbrusu nové elektrické platformy MEB slýcháme, že vozy postavené na této architektuře nabídnou místo o třídu většího auta. Má-li být ID.3 elektrickým ekvivalentem Golfu, pak by uvnitř mělo být prostoru zhruba jako v Passatu. Je to tak? Podívejte se v přiloženém videu. A nezapomeňte, test VW ID.3 už zítra na našem webu.

Stanislav Kolman
Diskuze (82)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
6. 12. 2020 06:11
Re: Zajímalo by mě
Další důvod přiznat, že diesel je nejlepší alternativa pohonu osobního vozu!
Avatar - Ada je zase tady
6. 12. 2020 05:55
Re: Zajímalo by mě
Přitom by z ekologického hlediska stačilo na okamžité zlepšení málo - ukončit výrobu zážehových motorů a ponechat jejich použití jen pro ruční nářadí.

A u elektrovehiklů započítat do ceny náklady na zpracování jedovatých odpadů z akumulátoru.

Proč nadále vyrábět benzínové motory a elektrovehikly. když je k dispozici po všech stránká lepší a přírodu méně zatěžující diesel?
Avatar - Ada je zase tady
6. 12. 2020 05:41
dojezd
Někdy se jezdí i ve slané sněhové břečce při 10° pod nulou. V takové situaci bude spotřeba auta na baterky stoupat nad 30kWh /100km a dojezd toho vehiklu se dá předpokládat na 150km. To vše je ovšem teoretická hodnota, protože za 3 roky provozu bude kapacita toho akumulátoru poloviční...

Tipněte si, kdy nám média přinesou první příběh o řidiči, který umrznul v elektromobilu, kterému se vybila baterie? Zlatý diesel!
5. 12. 2020 20:18
Re: Zajímalo by mě
Nie si trochu paranoidný? Spamätaj sa.
5. 12. 2020 20:18
Re: Zajímalo by mě
Netrep, Arese, vieš prd a hráš sa múdreho.