Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf 8 na zatím nejlepších fotografiích. Ukazují karoserii i interiér

Ondřej Mára
Diskuze (50)

Premiéra nového Volkswagenu Golf je sice naplánována až na 24. října, různé špionážní fotografie už se ale po internetu objevují dlouhé měsíce. Nyní si však můžeme exteriér i interiér nového Golfu VIII prohlédnout na dosud nejkvalitnějších snímcích.

Nové snímky Volkswagenu Golf VIII, na které upozornila facebooková stránka Som fanúšik Volkswagenov, by měly zachycovat nový Golf již v plně sériovém provedení. A to jak exteriér, který prošel relativně drobnými evolučními změnami, tak hlavně zcela nové pojetí interiéru.

Snímek exteriéru nám konečně detailně odhaluje nové světlomety, které jsou společně s dolní částí předního nárazníku pravděpodobně nejvýraznějšími novinkami v designu nového Golfu. To už ale naznačila i první oficiální skica, kterou automobilka vypustila v minulém týdnu. Čelní strana tak působí výraznějším dojmem, zatímco boční profil je oproti skice podstatně usedlejším.

Za zmínku však stojí nový znak automobilky a zajímavá by mohla být i technologie světlometů. Podle dřívějších spekulací by totiž mohly být již v základu diodové, otázkou však zůstává, zda se Volkswagen nerozhodne použít i LED Matrix světlomety IQ. Light, které jsme si mohli nedávno vyzkoušet v omlazeném Passatu.

Podstatně zajímavější je však pohled do interiéru, který měl podle dříve avizovaných informací projít skutečnou revolucí. A to se nyní potvrzuje. Palubní deska prošla kompletním přepracováním, během kterého došlo k velkému stěhování ovládacích prvků. Tlačítky posetý středový tunel navazující na palubní desku, kolečko ovládání světlometů, infotaimnet pod výdechy ventilace – to vše je minulostí.

Většina ovládacích prvků by nově měla být pouze dotyková a sjednocena v okolí digitálního přístrojového štítu, na který z pravé strany navazuje obrazovka infotainmentu a z levé strany ovládání světlometů. Vdechy ventilace se posunuly do středu palubní desky, zatímco ovládání ventilace bude zřejmě řešeno dotykově prostřednictvím kapacitních plošek pod displejem infotainmentu. Jednoduchá středová konzole pak místo navázání na palubní desku volně pokračuje pod palubní desku a nabízí tak další odkládací prostor.

Volant na snímku nápadně připomíná volant z faceliftovaného Volkswagenu Passat, což by naznačovalo možnost sdílení některých moderních bezpečnostních a asistenčních systémů z rodiny IQ.Drive, které by měly postupně směřovat k autonomní jízdě. Volant omlazeného Passatu je totiž prvním ve vozech VW, který dostal kapacitní funkci. Při využívání částečně autonomních systémů řízení už tak řidič nemusí volantem pohybovat, aby si automobil uvědomil přítomnost jeho rukou na volantu.

Video se připravuje ...

Zadní partie nejnovější fotografie neukazují, dřívější snímky ale naznačují jen mírnou evoluci. Stejně tak si aztím musíme počkat na kompletní informace o motorové paletě.  Odpovědi na tyto otázky bychom však měli dostat nejpozději 24. října 2019, kdy bude nový Golf VIII představen na akci v domovském Wolfsburgu. Do prodeje však zamíří až začátkem roku 2020. 

Ondřej Mára
Diskuze (50)

Doporučujeme

16. 10. 2019 16:17
Podobný případ byl letos ve škodovce
že tam nafotil předprodukční O IV a nakonec ho našli-agenturní zaměstnanec a dostal výpověď a doživotní zákaz vstupu do škodovky.
16. 10. 2019 15:43
Re: To je fakt vtipný...
nebude mat na Fokus?

Myslis tu znacku, ktora nie je schopna ani len predavat auta pod vlastnou hlavickou?
Myslis tu firmu, ktore nedokaze lokalizovat infotaiment?
Myslis tu firmu, ktora neuznava ani vlastne zarucne podmienky?

VW nie je ziadny lumen, ale padnut na uroven Fordu mu este par rokov bude trvat.
Avatar - Emel
16. 10. 2019 10:06
Re: To je fakt vtipný...
No, nový Focus je rád, že tak nějak stíhá (starou) Octavii...
Avatar - .StenLi.
15. 10. 2019 23:59
Re: Karosa nebo Iveco
Nikoho neurazit.. nikoho nezaujat.. GOLF :)
Avatar - 3_diamanty
15. 10. 2019 23:57
Re: To je fakt vtipný...
https://img2.auto.cz/…ull/4619797_.jpg

https://img2.auto.cz/…ull/4639255_.jpg

alltrack vzadu tym vycnievajucim masivnejsim oplastovanim to vcelku pekne "zachranil" tie zadne partie ... akoze klasicky gol kombik ( obzvlast v bielej farbe ) je fakt divny zozadu ale alltrack sa mi pozdava.. sused odvedla ma sedosivy alltrack .. a vyzera paradne a hadam este krajsie a outdoorovejsie ako tento cerveny na fotkach :yes: