Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW hledá novou Gretu. Chce agresivní klimatickou aktivistku, která značce pomůže

Stanislav Kolman
Diskuze (117)

Nejen řada nových elektromobilů, ale i mnoho vedlejších způsobů, jak elektrifikaci podpořit. Takový je plán VW pro příští roky.

Generální ředitel koncernu Volkswagen Herbert Diess uvedl, že pro společnost hledá agresivního klimatického aktivistu, který by automobilce pomohl v boji proti znečištění a zajistil potřebný odpich do „zelenější“ budoucnosti.

„Máme tolik nápadů, ale jejich implementace v naší velké organizaci trvá příliš dlouho. Proto potřebuji někoho, kdo bude interně velmi agresivní,“ řekl Diess v rozhovoru pro Financial Times. Na sociálních sítích se tak okamžitě začalo říkat, že Volkswagen vlastně hledá novou Gretu Thunbergovou. Právě mladá švédská aktivistka se poslední týdny stala díky agresivním výstupům symbolem boje za udržitelnou budoucnost.

Mluvčí koncernu VW slova nejvyššího šéfa potvrdil. Až se najde vhodný kandidát, bude komunikovat přímo s Diessem a nejvyšším vedením.

Společnost Volkswagen se do elektromobilů pustila ve velkém po aféře dieselgate. Úmyslná manipulace s emisními hodnotami stála Volkswagen 30 miliard eur, ovlivnila přitom 11 milionů naftových vozů po celém světě. Pro příštích pět let vyčlenila společnost dalších 33 miliard eur na investice do elektromobility.

První vlaštovkou mezi moderními elektromobily VW se stal model ID.3, tedy kompaktní hatchback velikosti Golfu. A následovat bude vlna dalších – crossover, limuzína, ale třeba i ikonický minibus. Příjezdy elektromobilů ve velkém plánují rovněž další značky koncernu – Seat, Audi, ale také Škodovka, která jako první přijede s elektrickým SUV už letos.

Stanislav Kolman
Diskuze (117)

Doporučujeme

29. 2. 2020 03:32
Re: On jim nestačil Dieselgate
Přesně, to je ubohost na druhou! :-( :no:
28. 2. 2020 15:58
Re: Pravda omylem zazněla
"nemec" dneska uz je nadavka...... :D
28. 2. 2020 15:47
Re: VAG ......
TEN
DYM
IGNORUJ

TEN
SMRAD
IGNORUJ
28. 2. 2020 15:44
Re: VAG ......
mutti merkel uz s rozkrocenou narucou vita cierne klobasy z afriky... :-O :D
Avatar - white label
28. 2. 2020 14:57
Re: Takový je plán VW pro příští roky
TWL ty si borec, ty musíš být samá gejša...