Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2012: Ohlédnutí za novinářskými dny (video)

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Největší automobilová událost roku, ženevský autosalon, se dnes otevřel veřejnosti. My jej však již máme za sebou. Co letošek přinesl?

Tak jako každý rok, i letos na novináře a pozvané hosty čekalo za branami autosalonu nepřeberné množství novinek. V Ženevě letos své produkty prezentuje 260 vystavovatelů z 30 zemí a na návštěvníky čeká zhruba 140 světových nebo evropských premiér. Výstaviště je pro širokou veřejnost otevřeno od dnešního dne do neděle 18. března, během pracovních dnů od 10:00 do 20:00, o víkendech pak od 9:00 do 19:00.

Naše posádka se letos do Ženevy vydala po silnici, což má dvě velké výhody: není třeba se upínat na časy letů a zároveň nám to dalo možnost zevrubně otestovat Hyundai i30 na dlouhých dálničních trasách (3000 km). O tom však jindy.

Náš ženevský tým už autosalonů zažil spoustu a tak jsme věděli, že základem je důkladná příprava. V nastalém ranním mumraji totiž už na žádné přemýšlení či porady opravdu není čas. Letos byl však zřejmě nejzajímavější takzvaný nultý den, tedy pondělí. To je již tradičně svědkem premiér koncernu Volkswagen a ani letošek nebyl výjimkou: v pondělí večer bylo na slavnostním večeru představeno SUV od Bentley, dvanáctiválcový supersport bez střechy Lamborghini Aventador J, nová generace Porsche Boxster či Volkswagen Cross Coupé TDI.

V pondělí večer se však v celé své kráse představil i nový Cee´d, Mercedes-Benz třídy A nebo Ford B-Max, byť pro něho to světová premiéra už nebyla. To třeba na Fiestu ST se těšil doslova celý svět. Snad kromě našeho redakčního týmu, který musel v kanceláři zůstat hluboko do noci :o). Mimochodem, od pondělí do středy jsme v práci strávili 33 hodin.

Kolegové pracující přímo na výstavišti vypili 54 hrnků kávy, čtrnáct energy dringů a spoustu, spoustu vody. Voda přišla vhod i po návštěvě stánku Volva, kde palubní počítač jednoho z vozů ukazoval 29 stupňů Celsia. Nejdéle (40 minut) jsme na fotky čekali u Ferrari, jehož stánek byl v úterý ráno obsypán jako sladký bonbon v mraveništi.

zeneva2012 zeneva2012

Čísla, čísla čísla!

Na konci druhého novinářského dne odesílá náš tým poslední dávku fotografií. Nasbírali jsme přes 1400 fotek (což je zhruba 1,6 GB), které jsme následně v redakci probrali a naservírovali vám je v podobě 61 živých článků z výstaviště.

Redaktoři poslali i 18 živých dojmů, kdy auto pečlivě prozkoumali, změřili důležité hodnoty a následně naservírovali své postřehy přímo vám, čtenářům. A vám se Ženeva 2012 podle všeho líbila, za úterý a středu jsme na našich zaznamenali celkový počet 3.033.000 zobrazených stránek. To je téměř třikrát více, než je za dva běžné dny obvyklé.

Ptáte se, jaký byl nejčtenější článek ve vrcholící ženevské vřavě? Bouračka s novou generací Kia Cee´d! Článek jsme zveřejnili hned v první minutě po vypršení embarga, které se na exkluzivní texty o novém Cee´du vztahovalo, a od té doby to byl jasně nejčtenější (a také nejdiskutovanější) článek. V současné době si jej přečetlo už více než 30 tisíc čtenářů a toto číslo bude ještě růst.

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Avatar - beibej
8. 3. 2012 21:53
Hmm a tu
čtyřdveřovou bugatti máte kde? nějak ji nemůžu najít.
Avatar - LEGOPARK
8. 3. 2012 20:10
Co neprinesl ?
Napr. faceliftovanu Ibizu, ktora sa tvarila ako hotova vec !
Avatar - 3_diamanty
8. 3. 2012 19:53
inovovana i20
celkom to auticko ozilo:

[odkaz]

je tma nizsie kopec fotiek, staci kliknut na ne
8. 3. 2012 17:23
PODĚKOVÁNÍ
Odvedli jste výbornou práci, tradičně vyčerpávající bleskové informace, dokonce i krátká videa... no padni komu padni, palce musí hore - :yes: :yes:

Ten cee´d... no nedivme se, je to "bouchačka" roku, takhle (před)premiérově strhnout fanouškům růžové brejle, to se nepodaří každý rok. Skutečně Rána roku... :-)
Avatar - 3_diamanty
8. 3. 2012 17:08
ten hlas komentatora sa mi paci
ako za starych dobrych socialistickych cias ;-)