Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros 4163 SLT si poradí i s přepravou velkého dopravního letadla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Actros 4163 SLT ve službách společnosti Hermann Paule GmbH & Co. KG předvedl velkolepý výkon v podobě přepravy trupu dopravního letadla Airbus A 320 napříč téměř celým Německem.

Mercedes-Benz Actros 4163 SLT, za jehož vývojem a výrobou stojí divize Mercedes-Benz CTT (Custom Tailored Trucks), představuje jednoho z nejvýkonnějších zástupců modelové řady Actros, jehož primární určením je právě přeprava nadměrných nákladů.

Schopnosti tohoto tahače dokonale předvedla a plně využila společnost Hermann Paule GmbH & Co. KG, která se specializuje na přepravu nadměrných nákladů. Mercedes-Benz Actros 4163 SLT totiž posloužil k přepravě trupu dopravního letounu Airbus A 320 a musel si tak poradit se soupravou o hmotnosti 90 tun, dlouhou 60 m a širokou 5 m.

Vedle samotných rozměrů a hmotnosti nákladu si pak pozornost zaslouží i samotná trasa, kterou musel Mercedes-Benz Actros 4163 SLT se svým nákladem absolvovat. Začátkem cesty, resp. místem, kde došlo k naložení trupu dopravního letadla, se stal Tallinn, který je hlavním městem Estonska a přístavem na jižním pobřeží Finského zálivu Baltského moře.

Souprava byla následně přepravena po moři trajektem do německého Lübecku a odtud zamířila na jih Německa do Calw, tento okres se stejnojmenným hlavním městem se nachází v severním Černém lese, západně od Stuttgartu. Trup letadla poškozený při tvrdém přistání zde bude využíván ve výcvikovém středisku Velitelství speciálních sil KSK při nácviku ochrany cestujících v letecké dopravě.

Cestu napříč Německem přes Hamburk, Magdeburg, Norimberk a Stuttgart absolvovala souprava za tři noci krátce před koncem loňského roku. Dvakrát pak musel na své trase opustit dálnici, aby se vyhnula nízkým mostům a jednou se musela pohybovat i pozpátku, aby mohla opět najet na dálnici.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme