Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault v roce 2015 představí pět nových modelů

Ondřej Chamilla
Diskuze (15)
Po modelech Espace a Kadjar se letos představí ještě tři další novinky: jeden malý, další velký a poslední užitkový vůz.

Carlos Ghosn, šéf aliance Renault-Nissan, nedávno v rozhovoru pro magazín Autocar oznámil, že Renault letos představí pět nových modelů, přičemž dva již známe, jedná se o crossovery Kadjar a Espace. Dále by měl přibýt minivůz, sedan střední třídy a pick-up.

Minivůz má vycházet z experimentálního interního konceptu Value Up, který vyznává podobné hodnoty jako Citroën C4 Cactus. Má být tedy lehký, úsporný a levný na výrobu. Velikostně by měl automobil zapadat někde mezi Twingo a Clio, celkově se však má jednat o návrat k jednoduchosti a s největší pravděpodobností i k tradiční koncepci s motorem vepředu a pohonem předních kol – automobil tedy nebude vycházet z Twinga. Očekávat můžeme atmosférický litrový tříválec a hmotnost hluboko pod tunu.

Vedle blíže nespecifikovaného pick-upu bude letos představena ještě nová Laguna. Ta údajně dostane fluidní a emotivní design, ať už si pod tím máme představit cokoliv, inspirovat se bude třeba Capturem či Twingem.

K novému sedmimístnému crossoveru Espace by se pak v následujících letech mělo přidat také velké SUV, které má rovněž zvládnout převézt sedm osob. Automobil by měl být založen na platformě Nissanu X-Trail, detailnější specifikace však zatím známa není.

Ondřej Chamilla
Diskuze (15)
5. 2. 2015 07:03
Re: Měli by ten šrot
"...pak se Vám v hlavě rozjasní a začnete třeba myslet." :-) :-)
Pan mel k snidani vtipnou kasi? Asi mela proslou lhutu k spotrebe. Auto je nastroj, ma byt intuitivni, vyuzivajici zabehnutych norem, zadne sisate volanty prosim. Auto nepotrebuje nejake Salvadory Dali typky aby se vyradili svym egocentrismem. Obecne, UI vetsiny nemeckych aut je ok, na karoserie nikdo nema nad Italy. :-!
Avatar - aproximus
4. 2. 2015 18:46
jak se
na titulce novinky renaultu nestačily ani ohřát, zato články o vw gruppe tam kolikrát visí i týden... >:-[]
4. 2. 2015 07:00
Re: Měli by ten šrot
Jen se vyblejte, možná pak se Vám v hlavě rozjasní a začnete třeba myslet.
3. 2. 2015 16:54
Re: Měli by ten šrot
"..začít vyvážet ve velkém do rovníkové Afriky ." To taky, nebo to vyvezt vsechno do Anglie! >:D
3. 2. 2015 16:53
Re: Měli by ten šrot
".ovsem mne sa nepacia tie ich interiery s digitalkami."
Co francouz - to blby design..treba Citroen C4 nema teplomer vody, nebo otackomer 'digitalni kosticky' po 250 RPM. Peugot 308 otackomer ma CCW smer a Renault Megane ma 80-leta digitalni rychlomer velky jako tacek pod pullitr plzenskeho...podejte mi kybl, jdu blit.. :-!