Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid jezdí po Praze

Diskuze (45)
Předprodukční testování nové škodovky se pomalu blíží ke konci, a tak se prototypy pohybují se stále nižším utajením.

Testovací program každé automobilové novinky začíná v naprostém utajení. Škoda Auto tento postup zvládá obzvlášť dobře, fotky prvních maskovaných prototypů se podaří pořídit málokdy. Jak se ale blíží premiéra, ostražitosti a také množství maskování ubývá. Samozřejmě, je v tom i záměr – veřejnost si na novinku zvyká ještě před oficiálním představením a konkurence už nemá čas rychle zareagovat.

Platí to i pro Škodu Rapid, jak se bude jmenovat levný kompaktní liftback, dříve označovaný A-Entry. Ten už několik týdnů ve větších počtech jezdí po českých silnicích a s trochou štěstí můžete na nějaký takový kousek narazit.

Jeden lehce maskovaný prototyp nové škodovky potkal náš čtenář (shodou okolností řídil také Škodu) na dálnici D11 sledoval ho až do Prahy, víc než 50 kilometrů. Fotky lehce maskovaného liftbacku, které nám poslal, si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Na příchod nového modelu automobilka láká už i oficiální cestou. Koncepty Vision D a Mission L ukázaly designový směr, postupně uvolňované obrázky pak ukazují skutečnou podobu detailů produkčního auta.

K odhalení Rapidu dojde ještě v létě, do prodeje se nový model dostane koncem roku. Ve výrobním programu nahradí model Octavia Tour, který v červnu končí. Cenou i velikostí se Rapid zařadí mezi Fabii a Octavii, blíž ale bude mít k současné generaci Octavie. Ta už se chystá na generační obměnu, nástupce s pořadovým číslem tři proti aktuálnímu provedení povyroste.

Diskuze (45)
30. 5. 2012 15:11
Re: divne
neboj sa, marketingove oddelenie urobilo viac ako dost prieskumov...tu sa hra o peniaze, nie o to, ci sa to da odlisit od Octy :-)
29. 5. 2012 23:25
Re: Tak se z toho
:yes:
29. 5. 2012 22:32
Re: FOTO
jak můžu? snadno... a jo ty vaše verze jsou propracovanější :yes:
Avatar - Fe
29. 5. 2012 20:25
Ach jaj
Každý deň tá česká Jetta v novinkách.. Bože.. obyčajné "gadži" auto, ktoré aj tak bude stáť 12 tis. € ..
29. 5. 2012 17:53
Tak se z toho
pose.rte všichni...