Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi v Nizozemsku končí s nabídkou vznětových motorů

Ondřej Mára
Diskuze (40)

Načasování by mohlo naznačovat, že se jedná o hloupý žert, rozhodnutí je však pravdivé. O nové diesely totiž nebyl zájem.

Nizozemské zastoupení automobilky Audi mělo již včera oznámit, že počínaje dnešním dnem končí s nabídkou vznětových motorizací na nizozemském trhu. Mnozí to mohli s ohledem na načasování vnímat jako žert, nicméně jak tamní zastoupení automobilky potvrdilo pro TopGear, o žert se skutečně nejedná.

Prodeje vznětových motorizací na nizozemském trhu postupně klesají a podle dat norských kolegů z TopGear.nl tvořily v prodejích automobilky Audi pouhé jedno procento. Udržovat je v nabídce tak jednoduše nemělo velký smysl. K podobnému kroku se navíc již před lety měla rozhodnout i značka Porsche.

K prvnímu dubnu tak z nabídky Audi zmizely prakticky všechny vznětové motorizace. Zájemci o spalovací motory se však nemusí obávat. Na trhu zůstávají benzínové motory TFSI, které jsou navíc dostupné také v plug-in hybridní verzi TFSIe. Audi navíc na trhu nabízí také několik elektromobilů, jejichž počet se bude do budoucna zvětšovat.

Automobilka Audi sice plánuje v příštích letech nabídnout i nové modely se spalovacími motory, včetně benzínových a vznětových, současně však počítá s postupnou elektrifikací a nakonec kompletním přechodem na elektromobilitu. Ostatně již před časem automobilka zastavila vývoj nových spalovacích motorů.

Podle současných plánů se očekává, že v roce 2025 představí automobilka poslední modely se spalovacími motory. Od roku 2033 by pak automobilka měla, zřejmě s menšími výjimkami, ukončit prodeje modelů se spalovacími motory kompletně a vydat se na dráhu čistě elektrické mobility.

Ondřej Mára
Diskuze (40)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
2. 4. 2022 15:03
Re: Místo koupě nových dieselů ...
to s prodeji a ojetinami = je VŠUDE demagogu = to je o ČÍNSKÉM viru a RUSKÉ válce (a bohužel ještě to chvíli tak bude)

Teď už roky nemá smysl porovnávat žádný čísla = a jo Nizozemí je furt hodně PŘED náma a my se toho že je doženeme bohužel asi nedožijeme ;-)
Avatar - Hammunasakra
2. 4. 2022 14:59
Re: Re: Co s dieselem v Holandsku?
proč takový dotaz? jasně že ne = ale benzín prostě JE lepší a vyrobí se ho taky z barelu VÍC a je proto LEVNĚJŠÍ a nafta je léta multi MILIARDAMA dotovaná

navíc REALITA je že dědula svůj starý vylítaný diesel dneska vymění za nový levnější benzín (a kdyby se nedotovala nafta tak to udělaj JEDNOZNAČNĚ VŠICHNI ;-)

je čas to ukončit https://oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit
2. 4. 2022 14:26
Re: Re: Co s dieselem v Holandsku?
A sedí to i když ty auta vyměníme ? Dědula se starým smradlavým vylítaným benzínem proti novému čistému dieselu.... Nebo je podle vás hoši benzín vždycky jenom ten hodný..
2. 4. 2022 14:16
Re: Re: logickej krok
Jsi obyčejný kr*tén.
Avatar - WinDiesel
2. 4. 2022 11:23
Místo koupě nových dieselů ...
... si kupující zajedou pro vhodnou ojetinu do sousedních zemí,
což se velice často a zhusta děje, prodeje nových aut v NL jsou jako před 40 lety a prodeje ojetin jsou 3x vyšší než obvykle.
Vždycky byli v prodejích daleko před námi, nyní se v ČR prodává nových vozů než v 2x lidnatějším Holandsku.
Přeberte si to každý jak chcete. :-!