Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Ghibli se představí už za dva týdny

David Bureš
Diskuze (18)
Chystaný sedan se v nabídce italské automobilky zařadí pod Quattroporte. Svojí velikostí zamíří do vyšší střední třídy.

Není žádným tajemstvím, že Maserati chystá sedan se staronovým označením Ghibli. Zatímco vzhled utajován stále je, prakticky jisté je už místo premiéry tohoto vozu – Šanghaj.

Maserati totiž zveřejnilo obrázek auta ukrývajícího se pod plachtou. Jeho silueta s dlouhou kapotou naznačuje, že by se mělo právě jednat o chystaný sedan Ghibli. Snímek doplňuje pozvánka na šanghajský autosalon. Letošní ročník tohoto veletrhu startuje 20. dubna. Nové Maserati tak uvidíme už za dva týdny.

Podoba automobilu je neznámá, automobilka pouze tvrdí, že Ghibli bude odkazovat na dědictví značky, zároveň ale bude „hledět do budoucna.“ Na historii Maserati chystaný sedan upozorňuje už jménem – označení Ghibli neslo kupé a spider vyráběné v letech 1966 až 1973.

Novodobé Ghibli bude sedanem, konkurovat má například BMW 6 Gran Coupé. I kvůli tomuto modelu šestá generace Quattroporte proti předchůdci vyrostla, a to aby tomuto vozu vytvořila dostatečný prostor.

Zhruba pětimetrový automobil, donedávna označovaný jako baby Quattroporte, má použít techniku odvozenou od Lancie Thema, resp. Chrysleru 300. Pod kapotou se mají objevit vznětové a zážehové vidlicové šestiválce, možná i benzinový osmiválec. Motory budou spolupracovat s osmistupňovým automatem.

Rozšíření modelové řady o sedan menší než Quattroporte je součástí plánů Maserati na zvýšení výroby na 50.000 aut ročně. To je proti minulým rokům zhruba osminásobek. Prodejům má pomoci také chystané SUV Levante vycházející z konceptu Kubang.

David Bureš
Diskuze (18)
4. 4. 2013 20:34
Re: MaVWdi Ghibli
To je přesně to, co píši - čekají na licenční výrobu. K pentastaru je verze do 450 Nm, 700 s přehledem určitě nedá, na to potřebuješ 8HP70, kterou nejspíš chtějí vyrábět.
Avatar - Barrichello
3. 4. 2013 20:37
Re: MaVWdi Ghibli
Jo ale převodovka pro HEMI je plánovaná, pokud ti to neušlo.Všechny verze, slovy naprosto všechny verze Jeepu Cherokee budou mít 8st ZF.
st ZF mají už i pickupy RAM 1500 a to i smotorem 5,7 HEMI.
Takže nějakejch 600-700 NM ta převodovka dá s naprostý klidem.
A poychbuju že nový maserati bude mít krouták 1000 nm, že.

Takže to bude naprosto shodná almara co pro HEMI verze Chrysler, Dodge a Jeep. A Chrysler je bude vyrábět právě v Licenci ZF. Takže je a není to převodovka Chrysleru, záleží na úhlu pohledu.

A nedělej ze sebe šaška wolfíku, jasně že všechny auta s produkce Fiatu nemůžou mít stoletou platformu Mercedes, když ta je určena jen pro RWD osobní vozy.

Je tak jasné že jí mohou mít právě a jen osobáky chrysler, dodge, maserati pak ještě Chryslery s logem Lancia. Ty ovšem nikdo nekupuje......kvůli tomu krásnému logu
>:-[]

Jinak Dart opět nepřekonal Avenger, to je k naštvání vid.

Jeep v meziročním poklesu už asi 9 měsíc za sebou, nově už je v meziročním poklesu Chrysler....tak ještě kdy to potká RAM a italský soukolí se začne pomaličku zadrhávat..... >:D
Avatar - Barrichello
3. 4. 2013 20:28
Re: MaVWdi Ghibli
Ten vrak strčí výbavou , komfortem a výkonem do kaspy 60% toho co se pohybuje na silnicích....možná i víc. Takže si ušetři trapný poznámky.

Přirovnání bych bral, kdyby to auto bylo vyrobený za doby, kdy Jaga vlastní TATA Motors.
Ovšem tobě unilk ZCELA PODSTATNÝ FAKT, že X350 vyvinul Jag po fordem a vozidlo je vyrobené za dob kdy firmu Ford vlastnil.
A tvrdit že je to překarosovaný Mondeo nám snad nechceš
>:D >:D >:D
Avatar - Hammunasakra
3. 4. 2013 19:14
Re: Rendering
Ale ZVĚDAVÁ docela JSEM, svého času se mi docela LÍBILO :yes: :-)
3. 4. 2013 16:56
Re: Rendering
Jen to ne. Tahle malůvka vypadá příšerně. ;-)