Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová elektrická SUV značek Ford a Lincoln přijedou do tří let

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Ford plánuje, že do konce roku 2023 uvede na trh šestnáct elektrifikovaných modelů a podle nejnovějších zpráv mají být dva z nich SUV, odpovídající svou velikostí aktuálním modelům Ford Edge a Lincoln Nautilus.

Ford v současnosti stále více pozornosti věnuje SUV a crossoverům. Zároveň pak sází i na rozsáhlou elektrifikaci svých modelů, které hodlá nabízet s hybridními i čistě elektrickými pohonnými systémy.

Dokonale to ostatně demonstrují letošní novinky této značky v podobě nového crossoveru Puma, nové generace modelu Kuga a velkého plug-in hybridu Explorer. Mezi poměrně netrpělivě očekávané novinky značky Ford s elektrickým pohonem patří ohlašený crossover, který má být inspirován modelovou řadou Mustang.

Vedle zmíněných modelů pak mají být podle informací, které zveřejnil magazín Automotive News, pro modelový rok 2023 připravena SUV s elektrickým pohonem, která nesou kódové označení CDX746 a CDX747. Výroba těchto modelů má probíhat v severoamerickém závodě Flat Rock a údajně se počítá s roční produkcí až kolem 65.000 vozů.

Podle neoficiálních zdrojů přímo z automobilky mají být nová elektrická SUV svou velikostí odpovídat dnešním sesterským modelům Ford Edge a Lincoln Nautilus, jejichž aktuální generace byly uvedeny pro modelový rok 2015, resp. 2016. Bližší informace ohledně vzhledu či dokonce techniky a výkonů těchto nových elektromobilů prozatím nejsou k dispozici.  

Zdroj: Automotive News

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme