Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW M5 vykresleno v křiklavé podobě. Ale nechybí mu něco?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Příjezd ostré M5 je hotová věc i v nové generaci. Zatím ale stále čekáme na potvrzení, co vlastně bude pracovat v jeho útrobách.

Nová generace BMW řady 5 se představila před pár dny, díky šikovným grafikům už jsme se ale podívali třeba i na to, jak asi bude vypadat coby kombík. S variantou pojmenovanou Touring se totiž počítá i tentokrát, což platí i pro ostrou verzi BMW M5.

Vyhlížíme nové BMW M5

To ostatně prozrazují i snímky maskovaných prototypů, které už kolují po sociálních sítích. Špionážní fotografové sice zachytili několik exemplářů, všechny ale své detaily pečlivě maskují. Při tvorbě novinky v křiklavém laku tak náš kolega a grafik Honza Lušovský pustil uzdu vlastní fantazii. A na výsledek se můžete podívat výše.

Video se připravuje ...

Jak sám říká, z fotek prototypů jsou patrné nafouklé podběhy kol a jejich širší rozchod, mnichovští rovněž nasazují aerodynamická zpětná zrcátka či čtyři kulaté koncovky výfuku. Kromě toho přihodil autor světla s upravenou grafikou, pozměněné nárazníky či větší kola propůjčená z modelu XM Label Red.

Chybí víčko nabíjecího konektoru!

Nabízí se však otázka, jestli jeho vizi ještě něco malého nechybí. Ano, víčko nabíjecího konektoru! Ve velkém se totiž spekuluje, že em-pětka se v nové generaci stane výkonným plug-in hybridem, jehož technika by se také mohla inspirovat u modelu XM.

Připomeňme, že v obřím SUV se kombinuje dvakrát přeplňovaný 4,4litrový osmiválec s osmistupňovou převodovkou a elektromotorem. Paradoxně tak i tento obřík dosáhne na „elektrické“ registrační značky. V souvislosti s M5 se hovoří o systémovém výkonu kolem 700 koní!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme