Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang se představí v závodní verzi! Nabídne přes 600 koní

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Mustang Supercar Gen3 se zúčastní australské závodní série Supercars Championship.

Ford Mustang sedmé generace to myslí se závoděním vážně. Již krátce po premiéře nám značka naservírovala první dva okruhové modely, nyní ale představuje závodní speciál pro australskou sérii Supercars Championship, pojmenovaný Mustang GT Gen3 Supercar.

Závodní speciál vchází ze silničního modelu, ačkoliv na jeho karoserii bychom zřejmě našli spoustu karbonu, a pod jeho kapotou zůstal vidlicový osmiválec Coyote nejnovější generace. Pohonná jednotka ale prošla rukama divize Ford Performance, kde kromě jiného došlo ke zvětšení objemu na 5,4 litru.

Závodní speciál by tak měl nabídnout výkon přes 447 kW (přes 600 koní) a točivý moment přes 650 Nm. Motor je spojen s šestistupňovou sekvenční převodovkou Xtrac, která posílá výkon pouze na zadní kola.

Video se připravuje ...

K vozu nám zatím chybí bližší údaje, už na první pohled je však patrné, že jeho karoserie dostala upravený bodykit, který zřejmě zajistí lepší přítlak. V kabině pak vidíme klasickou kombinaci bezpečnostního rámu, závodní sedačky, vícebodových pásů, závodního volantu a dalších drobností, typických pro závodní vozy.

Na vývoji vozu se kromě divize Ford Performance podílel také homologační tým Fordu Dick Johnson Racing. Právě Dick Johnson osobně se pak stal prvním, kdo usedl za volant vozu během Bathurst 1000, kde měl závodní vůz svou premiéru. Na start australské závodní série by se pak měl postavit v příštím roce.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

7. 10. 2022 20:07
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/