Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Insignia ST po 100.000 kilometrech: Nejlepší Opel všech dob

Auto Tip Klassik
Diskuze (63)
Velký Opel nezklamal. Pár drobných vad neohrozilo dobrý výsledek dlouhodobého testu Auto Bildu .

Časopis AutoTip zveřejňuje v čísle 10/2012 výsledky dlouhodobého testu Opelu Insignia. Od ledna 2010 do ledna 2012 sloužilo modré kombi s motorem 2,0 CDTI v redakci německého Auto Bildu, kde najezdilo rovných 100 tisíc kilometrů.

4,9 metru dlouhé kombi prošlo dvouletým intenzivním testováním se ctí. Jen jednou vůz nenastartoval, protože se mu přes noc vybil akumulátor. Jinak sloužil poctivě, sice život redaktorů obtěžovaly občasné závady, nikdy ale auto nevypovědělo službu.

Občas naskočilo falešné hlášení závady adaptivních tlumičů, v mrazech někdy vypověděl službu vyhřívání předních sedadel nebo rádio. Výrobce se snažil závady řešit svolávací akcí a aktualizací softwaru, palubní elektronika ale občas zlobila i poté.

Redaktorům příliš nevyhovoval zavazadlový prostor – svojí velikostí, masivní nakládací hranou i řešením pátých dveří. Mnoho z nich si také stěžovalo na velké množství tlačítek v interiéru. I tak jeden zkušený redaktor hlásil: „nejlepší Opel od roku 1970!“ Ostatní dávali za pravdu firemnímu heslu nejlepší auto, jaké jsme kdy vyrobili.

Související:

Závěrečná demontáž přinesla překvapení: skoro žádné opotřebení. Ošoupal se kobereček u řidiče a druhá sada předních kotoučů měla nejlepší za sebou – daň za slušný brzdný výkon u těžkého auta. Žádná poškozená součástka, čistý vnitřek motoru a převodovka i podvozek bez opotřebení. Podobného výsledku dosáhla i Toyota Verso, Insignia ale na rozdíl od ni utrpěla ani náznak koroze (s výjimkou zámku pátých dveří).

A jaké je celkové hodnocení? 14 trestných bodů znamená 35. místo z 87 testovaných aut. O bod lepší bylo Audi A4 2,0 TDI a Renault Laguna 2,0 dCi, naopak o bod horší hodnocení než Insignia má dieselová Toyota Avensis. Většina konkurence, ale také všechny testované dieselové Opely.

opel autotip bazar opel autotip bazar

Auto Tip Klassik
Diskuze (63)
10. 6. 2012 14:53
Nejlepší ... :-)
[odkaz]
21. 5. 2012 10:53
Re: SIGNIFIKANTNÍ INSIGNIA
No, ja tedy vidim Golf se znamkou 4+ na 50. miste ... [odkaz] (a to je v tabulce zhruba rok stare, dnes bude jeste dal protoze takovych vysledku tam moc nepribylo).
21. 5. 2012 10:46
Re: SIGNIFIKANTNÍ INSIGNIA
Rozhodne by to mozna nebylo, kdyby v tech 100.000 testech nepropadly i dalsi modely VW. Cest koncernu zachranuje jen vysledek Tiguanu. ;-\
Avatar - rohYpnol
15. 5. 2012 18:14
Re: kvalita OPEL
nezapomněl jsi vypnout masážní funkci sedadla 8-s ;-) ?
15. 5. 2012 17:46
Re: kvalita OPEL
bohuzial spatny kus. No stale su to detske chyby modelu v rannych stadiach vyroby, co ma vacsina aut. Prave vdaka takym pokusnym kralikom ako ty potom automobilky doladuju auta. Ja by som si auto zo zaciatku vyroby NIKDY nekupil. Druha vec je ze vzhladom na tie chyby co si popisal si predpokladam vzdy nastartoval a vzdy si bol mobilny, co povazujem u auta za klucovu vlastnost. Tvoje nariekanie je neopodstatnene a miesto odsudzovania znacky si napis na papier aspon 100x vetu:
Nebudem nikdy kupovat auto v prvych dvoch rokoch vyroby!!!

toto plati pre vsetky znacky nielen Sopel..