Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-up Mercedes-Benzu nebude jen Nissan Navara s jinými znáčky, ale vážně luxusní stroj

Ondřej Chamilla
Diskuze (27)
V roce 2018 má přijít pick-up od Mercedes-Benzu a značka nyní zveřejnila detaily o voze. Máme si být jisti, že nepůjde jen o Nissan Navara s jinými znáčky, ale o pravý Mercedes.

Není žádným tajemstvím, že Mercedes-Benz přijde s vlastním pick-upem, který bude postavený na základech Nissanu Navara. Automobilka však nyní dodává, že nepůjde pouze o japonský vůz s třícípou hvězdou na kapotě, ale plně luxusní Mercedes-Benz. Máme pocit, že k tomuto vyjádření vedla i pošramocená pověst kvůli modelu Citan na základech Renaultu Kangoo.

Člena představenstva Daimleru Thomas Weber, k tomu pro australská média řekl: „Ano, abychom dosáhli atraktivní ceny, budeme využívat již existující platformu Nissanu, ale zbytek vozu bude vyroben Mercedesem, ať už jde o design či vývoj, tak aby bylo dosaženo specifických kritérii značky.“

Zásah Mercedes-Benzu jde ostatně vidět již na samotné platformě Nissanu, která využívá v dané třídě velmi neobvyklého víceprvkového zavěšení zadní nápravy, které je lepší pro komfort a jízdní vlastnosti než obvykle používaná řešení, ale zase má limity v odolnosti při zatížené korbě.

Hlavním cílem Mercedes-Benzu tak zůstává vytvořit první opravdu luxusní pick-up. Auto má dostat veškeré prvky známé ze současných stuttgartských vozů a technici značky si věří, že dokáží vytvořit opravdový Mercedes do úplného detailu, podobně jako se jim to povedlo s osobní dodávkou V.

Očekávejte tedy větší zaměření na komfort a samotnou jízdu, ne na užitkové schopnosti, byť možností je příchod dvou variant, luxusní a obyčejnější, podobně jako u již zmiňovaného vanu V/Vito. Pod kapotou se pak objeví s velkou pravděpodobností i třílitrový naftový šestiválec se 190 kW. Klíčové trhy pro vůz mají být Evropa, Latinská Amerika a Jižní Afrika, stejně jako Austrálie.

Pick-up Mercedes-Benzu pak nemá být jediným vozem, který bude vycházet z platformy Navary, inženýři aliance Renault-Nissan údajně pracují i na Renaultu s tímto základem, který má přijít v roce 2016. Všechny tři automobily pak mají být vyráběny v argentinské továrně Nissanu v Cordobě, popřípadě ve španělské Barceloně.

Ondřej Chamilla
Diskuze (27)
Avatar - wakantanka
29. 7. 2015 08:05
Re: Aliancia Nissan-Renault-Mercedes je teda hotová vec...
to ja nikde nepopieram, ale ak som to dobre prečítal nejedná sa o majetkové prepojenie, len spoločná výroba pre špecifické trhy nie? Oprav ma ak sa mýlim.
Avatar - pelikoš
29. 7. 2015 06:53
Re: Aliancia Nissan-Renault-Mercedes je teda hotová vec...
ta spolupráce je bližší, než si myslíš [odkaz]
Avatar - wakantanka
28. 7. 2015 20:37
Re: pre mercedes
no či nobelovku neviem, ale aspoň by si trošku mono poopravil svoje videnie sveta. Ono jedna hoc aj krátka jazda ti dá 1000 krát viac ako čumenie na monitor.
Avatar - AUDIRS6
28. 7. 2015 14:47
Re: pre mercedes
Havel dostal Nobelovu cenu za mier...
Ak ty uspejes s Topperom, dostanes Nobelovu cenu za osvetu !!!! >:D >:D >:D >:D :yes:
Avatar - pelikoš
28. 7. 2015 14:18
Re: Dotaz pro autora článku
zadní je tuhá