Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pořádně splašený rodinný kombík. Tohle Audi RS 6 má výkon Bugatti Veyron

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Audi RS 6 Avant je už v sériové podobě extrémně výkonný a rychlý kombík. Přesto existují lidé, kteří chtějí víc.

Jak jinak si vysvětlit, že se pravidelně objevují nové a nové exempláře, které prošly řadou úprav, jejichž cílem je právě navýšení výkonu. Dnes vám ale ukážeme kousek, který modifikace motoru posouvá na téměř neuvěřitelnou úroveň. Auto od Pacific German a VF Engineering totiž nabízí výkon srovnatelný s Bugatti Veyron.

Ještě než se na něj podíváme blíže, pojďme si připomenout základní fakta o RS 6. Aktuální generaci pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, poskytující nejvyšší výkon 441 kW (600 koní) a maximální točivý moment 800 N.m. Díky spojení s automatickou převodovkou a pohonem všech kol tento kombík zvládá zrychlit z klidu na stovku za pouhé 3,6 sekundy.

Vytuněný vůz však dostal upravené přeplňování, větší mezichladiče, nové sání a přeprogramovanou řídicí jednotku. A dostalo se také na titanový výfuk od firmy Akrapovič.

Výsledkem je výkon přesahující 1000 koní. Narostl i maximální točivý moment, údajně za hranici 1050 N.m. Kombík díky tomu nyní akceleruje z nuly na 100 km/h za 2,7 sekundy! A rozjede se skoro na 340 km/h.

Úpravci přidali také sportovní bodykit od MaxtonDesign zahrnující nové prahy, přední lízátko a zadní nárazník, dále polepy a 22palcová kola v bronzové barvě. Uvnitř najdeme například nový volant kombinující uhlíková vlákna s Alcantarou.

Tak co, líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

3. 12. 2021 20:24
A co je na tom tak zvláštního, že to stojí za článek?
1000hp RS6 umí každý tuner, který se zabývá laděním Audi.
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…