Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rallye Dakar 2021: Macík bez čelního skla, ale znovu vyhrál!

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Český jezdec Martin Macík si po výhře v deváté etapě zopakoval na 43. ročníku Rallye Dakar vítězství v dalším měřeném testu. S kamionem Iveco Powerstar byl nejrychlejší na trase z Neomu do Ala-Uly, ve které se jela 342 kilometrů dlouhá rychlostní zkouška. Posledních sto kilometrů absolvoval kamion bez čelního skla.

Posádka týmu Big Shock! Racing, kterou kromě jezdce Martina Macíka, tvoří navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda, startovala do desáté etapy jako první a z výjimkou jednoho kontrolního bodu, vedla v celém průběhu speciálky. Češi za sebou nechali čtyři ruské kamazy a běloruský MAZ. V průběžném pořadí je posádka stále pátá, ale na čtvrtého Aleše Lopraise ztrácí už jen 11:54 minuty.

„Celou etapu to byl pořádný fičák. Otevírali jsme ostatním trať a udělali pár chybiček i malé bloudění bylo, ale nejednalo se o nic zásadního. Chvíli po vyjetí z neutralizace nám bez jakéhokoliv předchozího varování prasklo čelní sklo a kluci ho museli za jízdy vykopat. Nasadili jsme si velké brýle a uháněli dál, akorát máme spoustu písku mezi zuby. Ještě nám zbývají dna dny a ten následující nám prý pořadatelé chystají pěkně výživnou zkoušku. Bojujeme dál,“ říkal Martin Macík těsně poté, co dorazil do cíle.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Doporučujeme