Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT Mii: Pět dveří i pro Španěla

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
I španělská verze koncernového minivozu se bude prodávat v pětidveřovém provedení, zde jsou první fotografie.

Novinkou není pouze dvojice bočních dveří navíc, SEAT také představil úspornou verzi Mii Ecomotive.

V nabídce se proto objeví i úsporné provedení (u Škody známé jako Green tec) se systémem start-stop. Díky němu tříválcové Mii o výkonu 44 kW dosáhne kombinované spotřeby 4,1 l/100 km a pouze 96 g CO2 na kilometr. To je o 0,4 litru méně než v běžné verzi.

I se silnějším agregátem o výkonu 55 kW pod kapotou bude Mii velmi úsporné, SEAT oficiálně uvádí zvýšení spotřeby jen o 0,1 litru na 100 kilometru, přičemž emise CO2 vzrostou o dva gramy. Tyto hodnoty se vztahují na třídveřovou, ale i pětidveřovou verzi.

Tvar bočního prosklení je v pětidveřové verzi téměř identický s dříve uvedenou třídveřovou variantou. Boční linka oken je v obou provedeních shodná s Citigo, VW Up! Má o něco dynamičtější zakončení pásu oken linkou mířící šikmo vzhůru. Pětidveřové verze však mají design sjednoceny a z boku je proto nebude tak snadné rozlišit.

I u SEATu aktivní bezpečnost podstatně zlepšuje příplatkový brzdový asistent City Safe Drive. Nový systém se automaticky aktivuje při rychlostech pod 30 km/h, kdy laserovým senzorem registruje okolí a vyhodnocuje nebezpečí kolize.

V závislosti na rychlosti a dopravní situaci může automatické brzdění zmírnit závažnost kolize nebo jí dokonce zcela zabránit.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
6. 2. 2012 18:01
Přesně tak
Ten šílený výhřez pro B-sloupek má i Polo. Nevím proč se VW vrací k tomuto řešení nezakrytého sloupku. Na polu je sloupek překryt lesklým plastem, vypadá to jako koupené na vietnamské tržnici. Bratislavská trojčata mě velmi zaujala, ale toto řešení u pětidvířek asi není nejlepší a určitě ne bezpečné.
6. 2. 2012 17:45
Přední dveře
Co mě nejvíc zaujalo je výkus na předních dveřích pro B sloupek. Pokud se tam nikdo nezraní tak to bude zázrak.
Nejlepší je to na fotce u UP!, kde má to dítě hlavu ve stejný úrovni.
[odkaz]