Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid Spaceback získala uznávanou cenu Red Dot za design

Ondřej Chamilla
Diskuze (235)
Porotci renomované designérské ankety Red Dot Design Award, která je jedna z nejuznávanějších v oblasti produktového designu, se rozhodli letošní ocenění udělit Škodě Rapid Spaceback.

Již sedm vozů značky Škoda získalo ocenění za produktový design Red Dot. Poslední z nich, Rapid Spaceback, plynule navazuje na stejný úspěch klasického Rapidu z minulého roku. Čtyřicetičlenná porota složená z odborníků z celého světa ocenila nejen modernost designu, ale i svěží vzhled auta s jasnými a precizními liniemi.

Při zkoumání vozu brali porotci ohled nejen na stupeň inovace, funkčnost, ergonomii a životnost, ale v úvahu přicházela i kritéria jako je jasná identifikace či ohleduplnost k životnímu prostředí. Konkurence přitom byla veliká a nehodnotily se pouze automobily. Do soutěže se totiž přihlásilo 1816 výrobců, designérů a architektů z celého světa se 4815 návrhy.

„Velice nás těší, že je výrazný a nezaměnitelný vzhled modelů značky Škoda tak úspěšný. Cena Red Dot je pro designéry totéž, co Oscar pro filmaře,“ vyjádřil se k ocenění šéfdesignér značky Jozef Kabaň.

Rapid Spaceback však nebyl jediným oceněným vozem domácí automobilky. Čestné uznání za mimořádně zdařilé řešení detailů putovalo k Octavii RS. Přitom již minulý rok dosáhla na stejné uznání také běžná verze Škody Octavia. Historicky první ocenění Red Dot pro českého výrobce získala již v roce 2006 Octavia Combi, kterou následovala následující rok Škoda Roomster. O dvanáct měsíců později se ceny dočkala také Fabia a nejúspěšnějším ročníkem vůbec byl 2010, kdy byl oceněn jak Superb Combi, tak SUV Yeti.

Ondřej Chamilla
Diskuze (235)
23. 6. 2014 13:34
Re: Červená bodka
Zřejmě to posledně bylo jiné kolo soutěže...
23. 6. 2014 13:32
Re: ocenění
Že by multifunkční "simply clever" řešení?
...
Tak jsem na to kouknul a moc mi ji to nepřipomíná.
I když co já vlastně vím, jak může umělá vypadat...
23. 6. 2014 13:28
Re: Gratulace
Hyundai zase nějaký RedDot dostal tuším vloni. :-)
Avatar - Francuz
11. 4. 2014 13:50
Re: Nový pisálek, stejné praktiky
Auto.cz by malo vymenit smajliky, trom jedincom sa nepacia .
Avatar - Enthusiastic.driver
11. 4. 2014 08:02
Re: AUTOR ČLÁNKU
Kamil bude dobrý. Sice o tu variabilitu mám stejnou obavu jako ty, ale třeba překvapí... a jednou z něho vyroste český Chamomills Harris :-)