Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford elektrifikuje všechny své modely. Začne novým Focusem

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Každý jeden model Modrého oválu se bude v budoucnu nabízet i s nějakou formou elektrifikace. Restrukturalizaci odstartuje nejnovější Focus.

Není to tak dávno, co jsme se oficiálně seznámili s novou generací modelu Focus. Čtvrté vydání tohoto kultovního kompaktu však není důležité jen pro nadcházející boje s Golfem či Ceedem. Zároveň jde totiž o model, jenž jako první odstartuje rozsáhlou restrukturalizaci modelové řady Fordu v Evropě.

Modrý ovál totiž oznámil, že každý nový model počínaje právě Focusem dostane nějakou formu elektrifikace. Ford tak chce posílit konkurenceschopnost a zvýšit ziskovost společnosti. Zatím zůstává tajemstvím, jaký podíl budou mít na elektrifikaci všech modelů elektromobily, kolik plug-in hybridy a kolik ostatní verze hybridů.

„Každý vůz s logem Ford počínaje novým Focusem bude nabízet elektrifikovaný pohon. Bavíme se o zcela nových modelech, ale i nových verzích těch stávajících,“ stojí v oficiálním prohlášení automobilky. „Od Fiesty po Transit nabídne každý model mild-hybridní, hybridní, plug-in hybridní či čistě elektrický pohon. Ford tak bude mít jednu z nejrozsáhlejších nabídek elektrifikovaných aut.“

Generální ředitel společnosti Ford Jim Hackett se již dříve nechal slyšet, že americká značka pracuje na nové řadě čistě elektrických vozidel, jež bude zahrnovat i modely F-150 a také ikonický Mustang.

Opomenout nesmíme ani označení Mach 1, pod kterým se má s největší pravděpodobností ukrývat elektrický crossover inspirovaný právě Mustangem. Silueta přídě takového auta se ukázala již na podzim minulého roku a premiéra vozu se má odehrát v dubnu 2019. Někteří však říkají, že fotografie, kterou Ford vypustil do světa, neukazuje nové SUV, ale pouze Mustang Hybrid.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
18. 1. 2019 18:42
Re: Elektroharasenie
To je ok, on si aj invalidny vozik zozenie na naftu :-)
Avatar - Beefcake
18. 1. 2019 18:41
?
Zacne Focusom ? Nezacal uz nahodou Mustangom ?
18. 1. 2019 07:24
Re: Elektroharasenie
Zas je tu jeden múdry jak Šalamúnove pozadie... Ty pindáš, že na EV nie je dostatočný trh, druhí kritizujú, že sú tie elektromobily predražené a preto ich kupujú len fanatici. Tak budeme ďalej páliť benzín a naftu, však trpieť respiračnými chorobami, alergiami a umierať stále v mladšom veku na rakovinu je úplne normálne a vpohode...
18. 1. 2019 01:53
Re: Elektroharasenie
Přesně! 8-s
Avatar - JohnST
18. 1. 2019 01:00
Elektroharasenie
Nie je na elektromobily dostatocny trh ani zaujem v Europe a nezmyselnymi nariadeniami EU technickych diletantov su automobilky tlacene k vyrabaniu nezmyslov v snahe vyhnut sa vysokym pokutam za nadlimitne emisie.
Pane boze kam coho sme sa to dozili!! 8-s