Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi láká na další e-tron. Spatříme ho už brzy

David Bureš
Diskuze (9)

Další elektromobil od Audi podle všeho nebude SUV. Zatím o něm moc nevíme, přestože k jeho premiéře dojde už příští týden.

Audi podobně jako další automobilky rozšiřuje svoji paletu elektřinou poháněných automobilů. Tato elektrická rodina čtyř kruhů se jmenuje e-tron a zatím čítá SUV e-tron a odvozené SUV-kupé e-tron Sportback, gran turismo e-tron GT a duo kompaktních SUV Q4 e-tron/Q4 Sportback e-tron. Jen krátce po premiéře Q4 se rýsuje další člen této elektrické řady.

Automobilka zatím zveřejnila jeho první skicu, která prezentuje jeho přední partie. Těm vévodí zaslepená maska single frame a úzké hlavní světlomety. Linie kapoty pak naznačuje, že nepůjde o SUV, ale nějaký konvenční model, nejspíše sedan.

Více o chystané novince zatím nevíme, a to přestože je její premiéra už za rohem. Představí se totiž už v pondělí 19. dubna, na letošním šanghajském autosalonu, který se i přes přetrvávající pandemii koronaviru bude konat. Ostatně v Číně se automobilové výstavy pořádaly už v druhé polovině loňského roku.

Zatím tak můžeme pouze spekulovat, o jaký model půjde a zda nepůjde třeba jen o koncept, určený výhradně pro čínský trh, když se v Říši středu poprvé představí. Loni se každopádně spekulovalo o tom, že Audi připravuje luxusní limuzínu s neoficiálním označením A9 e-tron, která by konkurovala letos uvedenému Mercedesu EQS. Vedle toho se v Ingolstadtu pracuje také na elektrickém sedanu střední třídy, o velikosti A4. Nechme se tak překvapit, o co půjde.

Audi každopádně v roce 2019 oznámilo, že do roku 2025 plánuje nabídnout 12 elektřinou poháněných automobilů. Jejich nabídku tak ještě čeká další rozšíření. Audi navíc vede projekt Artemis, který má uvést novou generaci elektrické techniky.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

18. 4. 2021 10:46
Re: EV jsou in
autoforum je kam ctenar tam autoforum, aneb na autoforu se pisi clanky presne tak, aby vzpudili zajem co mozna nejsirsiho spektra ctenaru a je uplne jedno co za blbosti v nich je, ale samozrejme obcas tam ten text je ciste prebranej odjinud a pisi se v nem i normalni relana fakta

autoforum rozhodne ctene bude, a bude ctene vice nez kdejaky jiny automobilovy server v CR, prave proto ze cili bulvarne, spousta prokliku u nich bude od lidi kteri se o automobilovej svet vubec nezajimaji a narazi na to na nejake socialni siti
18. 4. 2021 10:42
nahrada
nahrada za pomalu koncici R8, v dobe kdy i Ferrari jiz oskleplo elektromobil jako hotovou vec ktere se dockame v 2025 tak Audi nema duvod nejit do sehmentu babysportaku na elektriku, techniku na to maj a Tayvan/etron-GT ukazuje ze kdys to daj do 2 mistneho sportaku tak budou moci alespon nejak konkurovat v segmentu ktery zacina hodne nabirat zakazniky
17. 4. 2021 09:48
EV jsou in
Třeba nechápu, proč si pan Arese myslí, že auto.forum je zde neoblíbené. Minimálně my dva to čteme :-! . Nedávno mě zaujal tam článek o neprodejnosti EV Fiatu 500 a jsem docela zvědavý jestli se to nějak zásadně projeví v nabídce levnějších ojetin tohoto typu. Dneska ráno jsem zahlédl v novém elektrickém Mercedesu (EQC) manželku jednoho z místních oligarchů, takže se zdá, že kurz je dán (opět ženami).
16. 4. 2021 20:06
Re: Proč ten tlak ?
Co ze pise oblibeny autoforum o dieselu?
"Dieselové motory jsou u konce s dechem. "
:yes: :yes: :yes:

https://www.autoforum.cz/…ema-kdo-kupovat/
:-O :-O

Wake up dude...
Avatar - WinDiesel
16. 4. 2021 18:40
Re: Proč ten tlak ?
A přitom je tu Garáž, která oslavuje elektromobily každý den, a spousta dalších zkratodozadkuvlezlých webů a elonovidozadkuvlezlých webů :D :no: