Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 15/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 99 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Když jsme anketu vymýšleli, báli jsme se, abychom získali reprezentativní vzorek alespoň 500 hlasů. Zbytečné obavy! Akce vás tak chytla, že jsme měli po kupě tisíc hlasů už v únoru. Přesto jsme nabídli ještě měsíc času navíc a nakonec se hravě přehoupli přes 1500 vašich zářezů. O jaké pořadí se hlasování zasloužilo?

Zatímco dřív jako důkaz, že vám čelní okno rozbil kamínek, stačil načmáraný papírek s podpisy obou řidičů, dnes už to nefunguje. S povinnými odvody do fondu zábran na hasiče a fondu nepojištěných narostly pojišťovnám v posledních dvou letech náklady. Zdražovaly by rády, jenže příliš nemůžou, protože Češi hledí hlavně na korunu a konkurence nespí. Jak z toho ven? Nechat naoko nízké pojistné, ale omezit výplaty škod. Na první pohled se to projevuje právě v situacích, kdy vám kamínek rozbije čelní okno.

Světové auto roku bylo vyhlášeno na autosalonu v New Yorku a C-Klasse W205 porazila veškerou konkurenci v hlavní kategorii. Určitě potěšila nejen automobilku samotnou, ale i fanoušky. Nestává se často, aby v podobné anketě zvítězilo tak velké auto, i když letošní rok byl výjimkou i ve slavnější anketě evropské. Aktuální rozšíření modelového portfolia se ovšem netýká zámořské produkce, nýbrž právě starého kontinentu. Zatím na domácí německý trh zamíří nová základní specifikace, a to už od úterý 7. dubna.

Film Rychle a zběsile 7, který je akčním bijákem a zároveň poctou zesnulému herci Paulu Walkerovi, který jej nestihl dotočit, má zajímavé zákulisí, které stojí za to vidět. I proto vám přinášíme tohle video, na kterém uvidíte, jak se natáčely akční automobilové scény.

V nedávné reportáži jsme vám ukazovali nové zastavovací pásy, které česká policie koupila po vzoru kupříkladu svých amerických kolegů. Pásy stály pět milionů korun a mají sloužit proti řidičům odmítajícím zastavit na výzvu policistů. Nyní po čtvrt roce máme video, kde uvidíte použití pásů v reálném životě údajně zcela poprvé.

Ferrari FXX K je určeno pouze pro závodní okruhy ve firemním programu Corse Clienti, postrádá silniční homologaci. Představilo se v prosinci 2014 na Finali Mondiali v Abú Zabí. Stylisté i technici strávili na jeho vývoji bezpočet hodin. Designér Flavio Manzoni se svým týmem nemohl porušit původní tvary LaFerrari, ale změnil karosářské panely tak, aby docílily většího přítlaku. Ten činí 540 kg při 200 km/h a postaralo se o něj oddělení aerodynamiky, je pochopitelně důležitý stejně jako vzhled. Každý přidaný díl musí být plně funkční, ale estetika nesměla být dotčena.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)