Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang už má jméno pro chystaný balíček ve stylu černé: Zvítězil Dark Horse!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Nová, již sedmá generace Fordu Mustang, byla přímo automobilkou potvrzena. Než se ale nový Mustang představí, Ford si pro nás chystá limitovanou edici u stávajícího provedení.

S oznámením nové generace Fordu Mustang zveřejnila automobilka soutěž pro fanoušky o název pro chystaný černý balíček amerického sporťáku. Z více než 25 tisíc návrhů přišli fanoušci se zajímavými nápady. Můžeme zmínit návrhy Black Stallion, Black Magic, Panther nebo Midnight. Ford nakonec zvolil jinak. 

Video se připravuje ...

Americká automobilka podala přihlášku k ochranné známce “Mustang Dark Horse” na Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) 22. června. V následujících dnech se totožná přihláška k ochranné známce objevila i v ostatních koutech světa (USA, Nový Zéland a další). Automobilka dokonce zveřejnila několik fotografií, které na chystanou limitovanou edici odkazují. 

I bez fotografií je ale jen z názvu patrné, jakým směrem se limitovaná edice Mustangu vydá. Paket černé optiky udělá z Mustangu opravdu “temného koně”. Co všechno se bude skrývat pod edicí Mustang Dark Horse, ještě nevíme. Jsme zvědaví, zda bude limitka dostupná pouze v černém laku nebo si budete moci zvolit i živější vnější lakování s černými doplňky. 

Očekává se, že edice “Dark Horse” může dorazit ještě tento rok na podzim. V první polovině příštího roku se totiž představí další generace populárního Mustangu. K radosti fanoušků bude i sedmá generace kromě automatu nabízet také manuální převodovku. Další pozitivní zprávou je, že krom motorů EcoBoost by si měl nový Mustang zachovat také vidlicové osmiválce Coyote. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme