Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Frontera oficiálně: Nástupce Crosslandu odhaluje design i kabinu

Lukáš Volšický
Diskuze (24)

Novodobý nástupce původního offroadu Frontera se konečně oficiálně představuje. V nabídce značky nahradí crossover Crossland.

Když Opel začátkem března ukázal své aktuální kompletní portfolio elektrických modelů, odhalil nám první ochutnávku dvou blížících se modelů. Jedním z nich byla nová generace největšího SUV Grandland, ale největší pozornost přitáhl návrat známého modelového označení z minulosti. Německá značka, vlastněná globálním koncernem Stellantis, se rozhodla skončit s Crosslandem a nahradit jej novou Fronterou.

Už při první ochutnávce se objevily informace, že obě novinky se představí už letos a teď je tu první z nich. Opel oficiálně představuje design novodobé Frontery, která svým jménem navazuje na původní offroad. Novinka v modelové řadě značky nahradí prostřední crossover Crossland a sdílí techniku s připravovanou novou druhou generací Citroënu C3 Aircross.

Se základem v podvozkové platformě Smart Car je nová Frontera větší než předcházející Crossland, má celkovou délku přibližně 4400 milimetrů a bude soupeřem Dacie Duster nebo Nissanu Qashqai. Nový Opel Frontera bude mít čistě elektrický pohon, nebo elektrifikované spalovací benzinové jednotky s mild-hybridní technikou.

Video se připravuje ...

Opel spolu s exteriérovými fotografiemi zveřejnil i náhled do interiéru s architekturou Pure Panel, vybavenou dvěma 10“ obrazovkami. Už tradičně se Opel snaží dosáhnout „vizuálního detoxu“ a vzdává se většiny klasických tlačítek pro ovládání výbavy ve prospěch moderního minimalismu. Zavazadlový prostor pak má nabídnout až 460 litrů základního objemu a střešní nosníky s nosností 200 kilogramů.

Nový Opel Frontera se poprvé ukazuje s britskou značkou Vauxhall a automobilka zatím nepotvrdila, zda bude dostupný se sedmimístnou konfigurací sedadel, jako tomu bude u francouzského sourozence. Nová Frontera by se oficiálně měla začít prodávat už letos v létě.

Lukáš Volšický
Diskuze (24)

Doporučujeme

11. 4. 2024 14:01
SUPER TRHAK!
Toto bude super trhak!
Bravo pezot!

Crossover s dlzkou 4,4m, pohom 1,2 mild hybrid s cenou zacinajucou okolo 25k€?

Na toto sa budu stat fronty!

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - rohYpnol
9. 4. 2024 21:10
Re: moc nelibi
Nerozumím ani tomuhle podivnému designu, kdy tohle vypadá vpodstatě jako Citroen C3 aircross s jinou přídí. Což vlastně nejspíš taky bude.
O jménu modelu ani nehovořím. ..
9. 4. 2024 20:01
9. 4. 2024 19:17
Re: Frontera
Nebol to náhodou Monterey? Myslím, že Frontera bola menšia.
Avatar - twistedTSD
9. 4. 2024 19:00
Re: moc nelibi
Na mě to nefunguje.