Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vánoce? Udělejte radost novým autem. Měli bychom pár nápadů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)

Možná si to ještě nepřipouštíte, ale Vánoce jsou za rohem. Takže byste už asi měli začít přemýšlet, co pod stromeček. A protože předpokládáme, že máte rádi auta, pojďme si udělat takový autařský vánoční speciál.

Vánoce by měly být obdobím pohody, radosti a spokojenosti. Na tom se vždycky všichni hezky shodnou, ale realita bývá často jiná - i kvůli mnohdy stresující snaze trefit vhodný dárek pro své blízké. Tak co kdybyste letos udělali radost hlavně sami sobě? Třeba novým autem, ideálně nějakým zajímavým?

A jestli vám to připadá sobecké, dobře, pojďme předstírat, že následující tipy představují nápady na dárek pro někoho jiného. Třeba opravdu existují lidé, kteří svým blízkým u Ježíška zařizují nový povoz.

Je nám samozřejmě jasné, že když doporučíme jako dárek Ferrari F8 Tributo, nezačnete hromadně posílat do Maranella objednávky. Pojďme to proto vzít rozumně (a s NADHLEDEM!) a podívat se na vozidla relativně dostupná. Takže co kdybyste chtěli něco...

... na blbnutí

Zima zatím ještě stále i v našich končinách občas přinese sníh a led. Takže je to perfektní období pro amatérské driftery. Jestli se i vy občas rádi sklouznete, hledejte mezi zadokolkami. Samozřejmě se nabízí nějaká starší BMW, možná starší Ameriky, například předchozí generace Fordu Mustang nebo Chevroletu Camaro. Nebo co třeba Jaguar XK? Náš tip ale pochází z jiných krajin – co takhle zkusit Hyundai Genesis Coupe? Pochopitelně verzi s atmosféricky plněným šestiválcem a nejlépe s manuální převodovkou. Sedm osm let staré kupé se dá koupit za necelých 300 tisíc korun.

... do garáže a na jaro

Jestli pro vás zimní radovánky nejsou a raději studené měsíce trávíte v teple a pod střechou, co takhle se obdarovat nějakým „projektem“ a strávit čekání na teplo užitečným způsobem? Internet je plný inzerátů na prodej aut vyžadujících lehkou renovaci. Nás zaujal například tenhle roztomilý Fiat 850 Spider z roku 1971. S malým roadsterem, jehož design navrhla karosárna Bertone, byste si v teplejších měsících měli vychutnat spoustu neotřelých zážitků. Prodejce chce 129 tisíc korun.

... starého a normálního

Toužíte začít s veterány? Nejjednodušší start představuje koupě socialistické škodovky. Okolo těchto aut totiž existuje široká komunita nadšenců, která dokáže poradit i pomoci s jakýmkoli problémem. Nejstylovější je samozřejmě pořízení Škody 110 R, ale exempláře v dobrém stavu už jsou docela drahé. Spoustu parády uděláte také s kupátky Garde a Rapid, ale i v těchto případech to chce důkladně hledat, než narazíte na vhodný kus.

... divného

Jestli toužíte po něčem opravdu zvláštním, něčem, co jen tak někdo nemá, můžeme vás odkázat třeba na náš článek o teréňáku jménem Rayton Fissore Magnum, který je aktuálně v ČR na prodej. Jestli máte hodně peněz, pak naléhavě prosíme, kupte si tento Donkervoort D8 270 RS LE. A nechte nás pak svézt!

No a pokud máte víc odvahy než peněz, pak můžete zvážit nedokončený projekt stavby kabrioletu na skupině Škoda Octavia ze 70. let, který vznikal v Košicích. Vůz za 199.999 Kč prodává zájmový spolek Cabrio Gallery. A přitom stejné auto nikdo jiný na světě mít určitě nebude.

... nesmrtelného

Ale možná chcete auto spolehlivé, nesmrtelné, takové, které vás přežije. I když samozřejmě vždycky záleží na stavu konkrétního vozu, existují modely, které si vysloužily pověst nezdolných nezmarů. Najdeme mezi nimi některá starší Volva nebo Toyotu Land Cruiser generace J100. Pokud chcete něco novějšího, různým žebříčkům spolehlivosti z posledních let vládnou zejména Japonci – například poslední generace Mitsubishi Lancer, Honda Jazz, Lexusy IS a LS, Toyoty Corolla a Yaris nebo Suzuki S-Cross.

... na koukání

Co však když toužíte po autě především nádherném a spolehlivost vás až tak netrápí? Asi nepřekvapí, že doporučujeme projet inzeráty například se staršími Jaguary. Ale hlavně se zkuste podívat na italskou produkci. Vezměme si například Alfu Romeo Brera. Tohle nádherné kupé, možná jedno z nejkrásnějších dostupných aut tohoto tisíciletí, se dá koupit už od 100 tisíc korun. Jenže tu je pár problémů. Zejména nabídka motorizaci moc neoslní, ve zkratce: čtyřválci 2.2 JTS se natahují rozvody, šestiválec 3.2 JTS nemá nic společného s legendárním Bussem a naftovému pětiválci 2.4 JTD odchází dvouhmotové setrvačníky. Nejlepší volbou je asi přeplňovaný benzin 1.75 TBi, který je ale zase drahý. Zapomenout nesmíme ani na italskou elektroinstalaci, což je taky často kapitola sama pro sebe.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)

Doporučujeme

28. 12. 2021 21:46
Pepul
Jo, tak to já jsem zase své ženě řekl, že ji daruji něco, co jsem ještě nedaroval a tak jsem i opravdu učinil. Daroval jsem ji totiž pyžamo z této stránky zde - https://lanotte.cz/aruelle a to jste chlapi měli vidět, jak z toho byla na měkko :) Občas opravdu stačí drobnosti, abyste udělali radost i těm nejbližším :) Mějte se hezky.
24. 3. 2021 17:23
To mám radost
Mně manžílek udělal obrovskou radost. Na https://www.panzdravi.cz mi totiž koupil nové kosmetické doplňky. Já jsem mu k narozeninám zase dala autokosmetiku. Jako pár se moc dobře doplňujeme. Jsem ráda, že jsem si našla slušného chlapa a né někoho, koho zajímá jen naftový Béemvéčko a o nic jiného by si ani neotřel nos..
11. 1. 2021 09:15
Dárek
To já kdybych měl peněz tolik, abych mohl darovat auta, tak budu hodně šťastnej člověk :-) Takhle ale mám sotva na dárky klasické a to jsem ještě rád, že jsem nějak normálně vyšel. Pokud by někdo chtěl nápad na nějaké dárky, třeba i jen klasická pánská kožená peněženka pro tátu nebo tak, tak se mrkněte zde - https://www.penezenky-ahal.cz/…enezenky-kozene/ , odsud jsem kupoval já tomu svému :-)
1. 12. 2019 16:32
Na zimu
Tak sem poridil Jaguara ve 3litru s mualem,tak kde je ten snih? :-[]
1. 12. 2019 09:36
Re: Zbytečný, "výplňový" článek....
Ale klikli jsme, takze redakce vyhrala....